19 Μαρτίου 2013

Τελεσίγραφο Σαμαρά σε Μανιτάκη

Υπό το βάρος των ραγδαίων εξελίξεων στην Κύπρο η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί την πλήρη τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που έχει θέσει η τρόικα.

Ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς επέστησε την προσοχή στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, να ολοκληρώσει άμεσα το σχέδιο για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων, κατά τη χθεσινή τους συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.


Η κυβέρνηση επιχειρεί πλέον την ταχεία υλοποίηση του σχεδίου κινητικότητας στο Δημόσιο με στόχο τη μείωση δαπανών και προσωπικού, ώστε να μην υπάρξει καμία εμπλοκή με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Σύμφωνα με το «Έθνος» ο κ. Σαμαράς κατέστησε σαφές στον υπουργό του ότι μετά και τ εξελίξεις στην Κύπρο δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο χαλάρωσης, αντιθέτως πρέπει η κυβέρνηση να θωρακίσει τη χώρα με άμεσες πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι προσπάθειες να διευκρινιστούν «θολά» σημεία της διαπραγμάτευσης και να εξειδικευθούν ζητήματα σχετικά με την ένταξη σε καθεστώς διαθεσιμότητας υπαλλήλων στα υπουργεία, μετά την ολοκλήρωση των αλλαγών στα οργανογράμματα, αλλά και προσωπικού στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Πάντως ο κ. Μανιτάκης ήταν «σφήκα» κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου: «Δεν μπορώ να υποκαταστήσω τον πρωθυπουργό. Δεν μπορώ να κάνω σχόλιο» αρκέστηκε να πει, ενώ σε ερώτηση κατά πόσον η ελληνική πλευρά θα είναι έτοιμη εγκαίρως, περιορίστηκε να δηλώσει: «Θα δείξει».

matrix24.gr