22 Μαρτίου 2013

Σόιμπλε: Μόνο οι Έλληνες πατριώτες του κ@λου εξεπλάγησαν με το όχι της Ρωσίας στην Κύπρο

Ρωσία: Θα συμφωνήσουμε με την ΕΕ την επιμήκυνση του δανείου

Απανωτές είναι οι σφαλιάρες που τρώνε οι πατριώτες του κώλου όσο περνάει ο χρόνος και δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία για την Κύπρο. Πριν από λίγο ο Σόιμπλε δήλωσε πως δεν αποτελεί έκπληξη που η Ρωσία είπε όχι στην Κύπρο καθώς η χώρα είχε ήδη ανακοινώσει από καιρό ότι θα συνδράμει την όποια λύση στα πλαίσια μιας συμφωνίας με την ΕΕ. Παράλληλα πρόσθεσε ότι ήδη γίνονται συζητήσεις ΕΕ-Ρωσίας για την επιμήκυνση.


Εν τω μεταξύ θετικά διάκειται η Ρωσία στην επιμήκυνση του δανείου των 2,5 δις ευρώ και στη μείωση του επιτοκίου, υπό την προϋπόθεση ότι η διευθέτηση αυτή θα γίνει στο πλαίσιο μια ενδεχόμενης συμφωνίας της Κύπρου με την τρόικα και προς αυτό .

Την πληροφορία αυτή μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο έγκυρη κυβερνητική πηγή. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και αναφορικά με το haircut των καταθέσεων, η ίδια κυβερνητική πηγής διευκρινίζει ότι έχει ξεκαθαριστεί ότι δεν πρόκειται η Ευρώπη να αποδεχθεί κούρεμα των καταθέσεων κάτω των 100.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως η Κύπρος ζητά από τη Ρωσία επιμήκυνση του δανείου ύψους 2,5 δισ. που λήγει το δεύτερο εξάμηνο του 2016 για ακόμη 5 χρόνια, καθώς και μείωση του επιτοκίου από το 4,5% περίπου στο 2,5%.