07 Μαρτίου 2013

Ο Σαμαράς τράβηξε τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ καραμανλικών και περαστικών τυχοδιωκτών

“Ο Καραμανλής δεν προσπάθησε να το παίξει… ψευτοπροοδευτικός.Τον τιμούν σήμερα στα λόγια οι αντίπαλοί του, γιατί στα έργα τους φοβάμαι ότι ακόμη δεν τον καταλαβαίνουν”

«Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν ένας πολιτικός που αγκάλιασε όλες τις παρατάξεις», είπε ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του για τον ιδρυτή της ΝΔ και πρόσθεσε πως ήταν «άνθρωπος του δυτικού πνεύματος και του δυτικού πολιτισμού».


Ο Πρωθυπουργός στάθηκε ακόμη στη «μεγάλη παρακαταθήκη» που άφησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και στην ευθύνη των σημερινών πολιτικών δυνάμεων να συνεχίσουν το έργο του.

«Δεν οφείλουμε μόνο σεβασμό στον Καραμανλή, οφείλουμε να γίνουμε συνεχιστές του έργου του, να διαφυλάξουμε την κληρονομιά που μας άφησε και να την πάμε πιο πέρα», υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς, επισημαίνοντας τις «μεγάλες υπερβάσεις» που πέτυχε ο ιδρυτής της ΝΔ.

«Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν προσπάθησε να το παίξει ψευτοπροοδευτικός. Ήταν πολύ πιο μπροστά από την εποχή του», σημείωσε, προσθέτοντας ότι ήταν εκείνος που κατάλαβε πρώτος ότι η θέση της Ελλάδας ήταν στην Ευρώπη, όταν μάλιστα, όπως είπε, άλλοι «κραύγαζαν στους δρόμους συνθήματα που δεν πρέπει σήμερα να επαναλάβουμε».

Αφήνοντας συχνά αιχμές προς τους αντιπάλους του Κωνσταντίνου Καραμανλή, κατά το παρελθόν αλλά και σήμερα, ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε τον Καραμανλή «μεγάλο ηγέτη», που «αγκάλιασε», όπως παρατήρησε ακόμη κι εκείνους που υπονόμευαν το έργο του. «Ο Καραμανλής «αγκάλιασε όλες τις παρατάξεις που σέβονταν τη δημοκρατία αλλά δεν υποτάχθηκε στην ιδεοληψία τους, στηλίτευε τα σφάλματά τους, προσπάθησε να τους διδάξει», παρατήρησε, συμπληρώνοντας με νόημα:

«Τον Κωνσταντίνο Καραμανλή τον τιμούν σήμερα στα λόγια οι αντίπαλοί του, γιατί στα έργα τους φοβάμαι ότι ακόμη δεν τον καταλαβαίνουν».

ysterografa.gr