01 Μαρτίου 2013

Τι να περιμένεις από μία χώρα όπου οι ανώτεροι δικαστικοί δεν έχουν καταλάβει ότι κάτι πρέπει να αλλάξει για να μη φουντάρουμε;

Αρνούνται συνάντηση με την τρόικα οι δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου-Τη θεωρούν «εξωθεσμικό όργανο» - Θα παραστεί μόνον ο πρόεδρος

Μόνο με τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα συναντηθεί τελικά το κλιμάκιο της τρόικας, καθώς η Ενωση Δικαστικών Λειτουργών του Συνεδρίου δηλώνει ότι δεν δέχεται να συναντηθεί με το «εξωθεσμικό όργανο».


Το σχετικό ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης αναφέρει ότι «η Ενωση Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου εκφράζει την αντίθεσή της στη χορήγηση σε εξωθεσμικά όργανα οιωνδήποτε στοιχείων αφορούν στη λειτουργία του δικαστηρίου».

Το κλιμάκιο της τρόικας έχει συναντήσει εκπρόσωπους ορισμένων δικαστικών ενώσεων, στην περίπτωση όμως του Ελεγκτικού Συνεδρίου προτίμησε να απευθύνει πρόσκληση μόνο στον πρόεδρό του κ. Ι. Καραβοκύρη και όχι στην Ενωση Δικαστικών Λειτουργών του Συνεδρίου.

Ο κ. Καραβοκύρης αρχικά επέλεξε να μη συναντήσει ο ίδιος την τρόικα αλλά να στείλει ολιγομελή αντιπροσωπεία μελών του Ανώτατου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου. Ετσι αποφασίστηκε ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο θα εκπροσωπήσουν η κυρία Γεωργία Μαραγκού και ο γενικός γραμματέας της Ενωσής τους κ. Παναγιώτης Παπίδας.

Ωστόσο το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Δικαστικών Λειτουργών δεν επέτρεψε στον κ. Παπίδα να συναντηθεί με την αντιπροσωπεία της τρόικας. Αμέσως μετά δήλωσε και η κυρία Μαραγκού ότι δεν επιθυμεί να εκπροσωπήσει το Ελεγκτικό Συνέδριο στην επίμαχη συνάντηση.

Ετσι άρχισε ένας γύρος αναζητήσεων προσώπων που ενδεχομένως θα ήθελαν να συναντηθούν με την τρόικα, μέχρι στιγμής όμως δεν υπάρχει αποτέλεσμα.

Τελικά, σύμφωνα με δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την τρόικα θα συναντηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 4 Μαρτίου ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Καραβοκύρης.

Ακόμη, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε την αναστολή των κινητοποιήσεων των δικαστών του Ελεγκτικού Συνεδρίου ως τις 3 Απριλίου 2013.

ΤΟ ΒΗΜΑ