18 Μαρτίου 2013

Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας ζητάει πράγματα που δεν προβλέπονται από τον Κανονισμό

Επίσημη ανακοίνωση από τον Πρόεδρο της Βουλής

Σε επίσημη ανακοίνωση με την οποία αδειάζει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα προχώρησε πριν από λίγο ο Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος ακόμα και αυτή την ώρα δεν έχει πάρει στα χέρια του κανένα επίσημο αίτημα από τον κ. Τσίπρα. Είναι μάλιστα κάτι που αναφέρεται και στην ανακοίνωση αφού όπως λέει ο Πρόεδρος της Βουλής η μόνη ενημέρωση που έχει είναι από το ΑΠΕ.


"Όπως πληροφορούμεθα απο το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προτείνει στον Πρόεδρο της Βουλής διαδικασία η οποία δεν προβλέπεται από τον Κανονισμό της.Δικαίωμα ενημέρωσης της Βουλής με τέτοια διαδικασία, είναι αποκλειστικότητα του Πρωθυπουργού. Αυτονόητο είναι ότι ο πρόεδρος της Βουλής λειτουργεί σύμφωνα με το Σύνταγμα, τους Νόμους και τον Κανονισμό της Βουλής" αναφέρει η ανακοίνωση του Προέδρου της Βουλής.

Κύκλοι του κ.Μεϊμαράκη επεσήμαιναν με νόημα ότι αν ο κ. Τσίπρας θεωρεί τόσο μείζον το θέμα θα μπορούσε να ζητήσει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση και αναρωτιούνταν γιατί δεν το κάνει, ενώ από την άλλη θεωρούσαν αδιανόητο η Ελληνική Βουλή να συνεδριάζει για το θέμα την ίδια ώρα με την Κυπριακή. Όσον αφορά την έκτακτη σύγκλιση της Βουλής οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι αυτό μόνο η Κυβέρνηση έχει δικαίωμα να το κάνει βάσει του άρθρου 142 της Βουλής.

Έτσι όλοι οι ..."κοινοβουλευτικοί" καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο Τσίπρας έκανε το αίτημα για τα μάτια του κόσμου και καθαρά επικοινωνιακούς λόγους.

parapolitika.gr