10 Μαρτίου 2013

Ο Σαμαράς δεν σκοπεύει να γίνει Παπαδήμος-Γιατί δεν θέλει αντιπροέδρους Βενιζέλο – Κουβέλη

Πρώτη φορά στους εννέα μήνες της πρωθυπουργικής του θητείας ο Αντώνης Σαμαράς παραβιάζει τον κώδικα σιωπής, που ο ίδιος έχει επιλέξει, αφήνοντας σε Βενιζέλο και Κουβέλη την πρωτοβουλία να μιλούν για την κυβέρνηση.

«Δεν υποτιμώ τη συμβολή των δυο άλλων εταίρων», είπε, «αλλά ο κορμός της κυβέρνησης είναι η ΝΔ».


Το μήνυμα είναι καθαρό και απευθύνεται πρωτίστως προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος άνοιξε δημοσίως θέμα ανασχηματισμού, περιέγραψε τα χαρακτηριστικά του νέου υπουργικού σχήματος, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι και ο ίδιος αντιπρόεδρος και υποβάθμισε σαφώς το ρόλο του πρωθυπουργού στο τρικομματικό κυβερνητικό σχήμα.

Όλα αυτά μαζί και, κυρίως, το τελευταίο ενόχλησαν σφόδρα τον Αντώνη Σαμαρά και γι αυτό αποφάσισε να απαντήσει δημοσίως. Με δυο λόγια είπε, η ΝΔ είναι το πρώτο κόμμα και εγώ ο πρωθυπουργός που καθορίζω τους όρους. Δεν συμπρωθυπουργεύω, ούτε δέχομαι υπουργούς που δεν θα δίνουν λόγο σε εμένα, αλλά στους αρχηγούς τους.
Στο πλαίσιο αυτό, δεν θέλει ούτε τον ορισμό δυο αντιπροέδρων (Βενιζέλο -Κουβέλη), οι οποίοι θα μπορούσαν να δώσουν την εντύπωση ότι ηγούνται δυο διαφορετικών υπουργικών συμβουλίων, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει μια κυβέρνηση αλλά τρεις σε συσκευασία μιάς.

Θυμάστε τις καταπληκτικές σκηνές, όπου ο Γιώργος Παπανδρέου μάζευε τους 40 «πράσινους» από τους 50 υπουργούς της κυβέρνησης Λουκά Παπαδήμου και έκανε υπουργικό συμβούλιο λίγη ώρα πριν συνεδριάσει το κανονικό;

Το έκανε μέχρι που ξεσηκώθηκαν και οι πέτρες εναντίον του -οπότε σταμάτησε να υποδύεται τον σκιώδη πρωθυπουργό μιας (ανύπαρκτης) σκιώδους κυβέρνησης…

http://www.aixmi.gr/index.php/samarasdentheleiantiproed/