08 Μαρτίου 2013

Βραζιλιάνος τερματοφύλακας καταδικάσθηκε για τον αποτρόπαιο φόνο της ερωμένης του (φώτο)

Σε κάθειρξη 22 ετών και 3 μηνών καταδικάστηκε ο πρώην τερματοφύλακας της Φλαμένγκο, Μπρούνο Φερνάντες, που κρίθηκε ένοχος για τον αποτρόπαιο φόνο της ερωμένης του Ελίζα Σαμούδιο τον Ιούνιο του 2010.


Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο 28χρονος είχε σχεδιάσει τη δολοφονία της νεαρής κοπέλας και την απαγωγή του εκτός γάμου παιδιού τους, ενώ το έγκλημα διέπραξε ένας άλλος άνδρας, ονόματι Μπόλα, που έχει συλληφθεί και πρόκειται να δικαστεί τον Απρίλιο.

Το πλέον ανατριχιαστικό στοιχείο της πολύκροτης αυτής υπόθεσης ήταν ότι ο Μπρούνο, συνεπικουρούμενος από την τότε σύζυγό το, Νταγιάνε Ροντρίγκες και τον φίλο του, Μακαράο διαμέλισε το πτώμα της άτυχης κοπέλας και τάισε με τα μέλη του δύο σκυλιά, προκειμένου να εξαφανίσει τα ίχνη του εγκλήματος.

Ο Μακαράο καταδικάστηκε σε 15ετή φυλάκιση, ενώ η Ροντρίγκες απαλλάχθηκε, καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι λειτούργησε υπό καθεστώς εκφοβισμού.

Ο Μπρούνο, ο οποίος είχε αγωνιστεί στο παρελθόν και στην Ατλέτικο Μινέιρο, θεωρείτο υποψήφιος ακόμη και για μία θέση στην εθνική Βραζιλίας ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα διοργανώσει η χώρα το 2014. Αμέσως μετά τη σύλληψή του, τον Ιούλιο του 2010, η Φλαμένγκο «πάγωσε» το συμβόλαιό του, ενώ ο ίδιος παρέμεινε υπό κράτηση ως τη δίκη και την καταδίκη του.