03 Μαρτίου 2013

Αστεία αντίδραση Δαμανάκη για τις λογικές οδηγίες προς υπαλλήλους ΕΕ που έρχονται στο Καφιστάν (φώτο)

Οι λογικές οδηγίες σε μορφή email που εξέδωσε η Κομισιόν για τους υπαλλήλους της που έρχονται στην Ελλάδα (δείτε στην παρακάτω φώτο με πόσο μαλάκ@ς μπορεί να έρθουν σε επαφή...), έφερε την έντονη αντίδραση της ελληνίδας επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη.


Υπενθυμίζεται πως η "ταξιδιωτική οδηγία", περιγράφει την πραγματικότητα για κοινωνικές αναταραχές και κινδύνους για τους Ευρωπαίους υπαλλήλους στην Ελλάδα, με αφορμή την επίσκεψη αξιωματούχων της Κομισιόν στην Αθήνα.

Η κ. Δαμανάκη, με επιστολή της, προέβη σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας προς τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, στο οποίο εκφράζει την αντίθεσή της για την εν λόγω "οδηγία", καθώς και τους λόγους και τις διαδικασίες έκδοσής της.

Επιβεβαίωση της οδηγίας

Ο επικεφαλής της Κομισιόν στηνΑθήνα, Πάνος Καρβούνης, επιβεβαίωσε την "ταξιδιωτική οδηγία" της Κομισιόν. Μάλιστα, απαντώντας στο «tovima.gr», σημείωσε τα εξής:

«1) οι ελληνικές αρχές με τι οποίες συνεργάζεται η Υπηρεσία Ασφάλειας της Επιτροπής είναι η Ελληνική Αστυνομία. Είναι σε τακτική επαφή , ιδιαίτερα όταν πρόκειται για επισκέψεις Επιτρόπων κι άλλων υψηλόβαθμων στελεχών

2) ναι, οι οδηγίες είναι (αυτονόητα) μέτρα ασφαλείας για την προφύλαξη του προσωπικού της Επιτροπής, το οποίο δουλεύει για την Ελλάδα κατ' αίτημα της χώρας .

3) η Επιτροπή με κάθε τρόπο συνδράμει στην αποκατάσταση της εικόνας της Ελλάδας κι η ευρεία δημοσιοποίηση των προφανών εσωτερικών κανόνων ασφαλείας του προσωπικού της είναι αυτή που μπορεί να θίξει την εικόνα της χώρας...»

Με άλλα λόγια ο επικεφαλής της ΕΕ στην Αθήνα λέει ότι οι οδηγιές είναι φυσιολογικές και την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό τη χαλάνε όσοι δημοσιεύουν εσωτερικά έγγραφα της ΕΕ... βλέπετε ο άνθρωπος δεν μπορούσε να πει: "Λένε οι γελοίοι δημοσιοκάφροι ότι η ΕΕ χαλάει την εικόνα της Ελλάδας, όταν με κάθε ευκαιρία δημοσιεύουν φώτο άστεγων που ψάχνουν στα σκουπίδια ή που σπρώχνονται γαι ένα κιλό αγγούρια..."

Οι υποκριτές ας ρίξουν μια ματία στα παρακάτω πχ. που γράφει ο Χάρρυ Κλύνν και τα ξαναλέμε για το αν η ΕΕ πρέπει να προειδοποιεί τους υπαλλήλους της που έρχονται στο Καφριστάν: