12 Μαρτίου 2013

Αντισημίτης ρατσιστής ο αστείος Βαξενβάνης-Δείτε βιβλία που εκδίδει...

Το παρακάτω κείμενο είναι από τη σελίδα του δημοσιογράφου της πλάκας και σύμφωνα με τη λογική του είναι ρατσιστικό:

 Το πρώτο βιβλίο μιας σειράς πολιτικών βιβλίων ερευνών εγκαινιάζει η Πανδώρα. Στη σειρά “Pandora Books” θα βρείτε μεγάλες έρευνες και θέματα που απασχολούν τη διεθνή σκηνή.


Ο Shlomo Sand, Ισραηλινός ιστορικός και καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, είναι μια εξέχουσα πνευματική προσωπικότητα με πολλούς όμως επικριτές εντός του Ισραήλ που τον κατηγορούν για την αντισιωνιστική του δράση.

“Δεν θα μπορούσα να συνεχίσω να ζω στο Ισραήλ χωρίς να γράψω αυτά τα βιβλία. Δεν πιστεύω ότι τα βιβλία μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο, αλλά όταν ο κόσμος αρχίσει να αλλάζει, αναζητά διαφορετικά βιβλία”.

Πώς επινοήθηκαν οι Εβραίοι

Η εθνική μυθολογία καθόρισε ότι οι Εβραίοι –διωγμένοι, εξορισμένοι ή φυγάδες πρόσφυγες- οδηγήθηκαν σε μία μακρά και θλιβερή εξορία. Που τους έκανε να περιφέρονται σε στεριές και θάλασσες στα πέρατα της γης, ωσότου η έλευση του σιωνισμού, τους ώθησε να γυρίσουν και να επιστρέψουν μαζικά στην ορφανεμένη πατρίδα τους. Αυτή η πατρίδα δεν ανήκε ποτέ στους Άραβες κατακτητές, εξ ου και η αξίωση ενός λαού χωρίς γη σε μία γη χωρίς λαό.

Αυτή η εθνική δήλωση που απλοποιήθηκε σε ένα χρήσιμο και δημοφιλές σλόγκαν για το σιωνιστικό κίνημα, ήταν εξολοκλήρου προϊόν μιας φανταστικής ιστορίας που καλλιεργήθηκε γύρω από την ιδέα της εξορίας.

Κυριαρχούμενο από την ιδιαίτερη αντίληψη του σιωνισμού περί εθνικότητας, το Κράτος του Ισραήλ εξακολουθεί να αρνείται, εξήντα χρόνια μετά την ίδρυσή του, να θεωρήσει τον εαυτό του ως μία δημοκρατία που υπηρετεί τους πολίτες της. Το ένα τέταρτο των πολιτών δεν κατατάσσονται ως Εβραίοι και οι νόμοι του κράτους υπαινίσσονται ότι το Ισραήλ δεν είναι το κράτος τους, ούτε τους ανήκει.

Πώς θα αποκτήσετε το βιβλίο

Αποκτήστε το βιβλίο από τις εκδόσεις «Πανδώρα Books», στην τιμή των 16,90 ευρώ.