06 Μαρτίου 2013

«Λούφα και παραλλαγή» κάνει ένας στους δύο καθηγητές... η Μέρκελ τον βάζει

Κοπάνες δεν κάνουν μόνο οι μαθητές, αλλά και οι εκπαιδευτικοί. Αυτό έδειξαν οι έλεγχοι σε έντεκα Γυμνάσια και Λύκεια της Ανατολικής Αττικής των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης την περίοδο 2008 - 2012.


Τα στοιχεία είναι άκρως αποκαλυπτικά καθώς δείχνουν ότι ένας στους δύο καθηγητές εργαζόταν με μειωμένο ωράριο (αντί για 16 με 21 ώρες όπως προβλέπεται με την προϋπηρεσία) καλύπτοντας παρανόμως τις υπόλοιπες ώρες με δήθεν γραμματειακή υποστήριξη και αποφεύγοντας να μετακινηθεί σε άλλα σχολεία ώστε να καλύψει κενά.

Μάλιστα μόνο σε ένα έτος (2008 – 2009), 167 εκπαιδευτικοί σε σύνολο 304, δηλαδή το 55% έκανε μειωμένο ωράριο, ενώ την επόμενη χρονιά το αντίστοιχο ποσοστό άγγιξε το 65%!

Παράλληλα σε 8 από τα 11 σχολεία που ελέγχθηκαν εντοπίστηκαν τμήματα με πολύ μικρότερο αριθμό μαθητών από 30, όπως ορίζουν οι εγκύκλιοι, δημιουργώντας πρόσθετες ανάγκες για διδακτικό προσωπικό.

Όπως αναφέρει ο Σκάι, είχαν συσταθεί παρανόμως επιπλέον 13 Τμήματα Γενικής Παιδείας και 43 Κατεύθυνσης, προκαλώντας έτσι αναληθείς ανάγκες και υποχρεώνοντας το κράτος σε νέες προσλήψεις εκπαιδευτικών.