06 Μαρτίου 2013

Τον Ιωάννη Διώτη εκθέτει η πρώην συνεργάτιδά του

Τον κ. Ιωάννη Διώτη εξέθεσε πλήρως η πρώην στενή συνεργάτιδά του Γαλάτεια Μανέ κατά την κατάθεσή της στην προανακριτική επιτροπή, δηλώνοντας μεταξύ άλλων «έκπληκτη από τη συμπεριφορά του» αναφορικά με το χειρισμό του περίφημου USB.

Συγκεκριμένα, η μάρτυρας επανέλαβε:
«Ουδέποτε κατέστρεψα το USB που μου έδωσε ο κ. Διώτης για αντιγραφή. Ούτε μου ζήτησε κάτι τέτοιο και δεν θυμάμαι αν με ρώτησε πώς γίνεται η διαγραφή».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Μανέ επιβεβαίωσε ότι αγόρασε ένα νέο USB, μετά από σχετική εντολή του κ. Διώτη. «Πήγα στο γραφείο του και αντέγραψα σε ένα φορητό υπολογιστή (laptop) το περιεχόμενο του αρχικού USB. Στη συνέχεια το αρχείο το αντέγραψα στο νέο στικάκι» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Διώτης, στο συμπληρωματικό του υπόμνημα, έλεγε μεταξύ άλλων ότι, επειδή οι γνώσεις του για την τεχνολογία δεν είναι καλές, «κάλεσα τη δικηγόρο κυρία Γαλάτεια Μανέ, η οποία μόλις είχε διοριστεί ως ειδική συνεργάτης μου, να με βοηθήσει στη μεταγραφή του περιεχομένου του USB σε ένα άλλο, ώστε να επισκοπήσω το περιεχόμενό του σε στικάκι - αντίγραφο. Για το λόγο αυτό την παρακάλεσα να πάει η ίδια και να αγοράσει ένα, στη συνέχεια δε να αντιγράψει το πρώτο στικάκι στο καινούριο, όπως και έπραξε».

Και συμπλήρωνε: «Μετά την ολοκλήρωση της επισκόπησης αυτής, τοποθέτησα σε φάκελο το ένα USB, ζήτησα δε -πάλι από τη συνεργάτιδά μου, κυρία Μανέ- να με ενημερώσει για το πώς γίνεται η παντελής διαγράφη του περιεχομένου του άλλου USB, στην οποία προέβην αμέσως, διότι δεν ήθελα, πριν αποφασίσει ο υπουργός πως έπρεπε να χειριστώ το ζήτημα, να υπάρχει αντίγραφο στην κατοχή οποιουδήποτε».

Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι το laptop και οι σταθεροί υπολογιστές που βρίσκονταν στο γραφείο του κ. Διώτη έχουν ήδη κατασχεθεί από τους οικονομικούς εισαγγελείς και ερευνώνται για τυχόν σημαντικά ηλεκτρονικά ίχνη.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ