29 Μαρτίου 2013

Ευκολες λύσεις δεν υπάρχουν. Υπάρχουν μόνο επώδυνες και καταστροφικές

"Εγώ σου λέω ότι όλα αυτά τα φούμαρα περί "ξεπουλήματος" της χώρας στα ξένα αρπακτικά (τα οποία φεύγουν από τη χώρα το ένα μετά το άλλο αντί να κάτσουν να την εξαγοράσουν αντι πινακίου φακής, όπως νομίζουν ότι γίνεται στον ονειρικό τους κόσμο οι νεοκομμουνιστές και οι φασίστες) είναι αλήθεια. Ερωτώ: ε και;
Όταν έχεις πραγματική ανεργία άνω του 30% κι αν συνεχίσεις έτσι θα φτάσει και το 40% τότε ναι αν χρειαστεί θα ξεπουλήσεις κιόλας, διότι η μεγαλύτερη εθνική ανάγκη και προτεραιότητά σου είναι η εισροή κεφαλαίων στη χώρα για να μην πεθάνει ο μισός πληθυσμός από την πείνα.

Δηλαδή όταν μια φτωχή οικογένεια έχει άρρωστο παιδί, το οποίο αν δεν μεταφερθεί σε ένα νοσοκομείο του εξωτερικού να εγχειριστεί, θα πεθάνει και χρειαστεί να πουλήσει το ένα και μοναδικό της ακίνητο στον ένα και μοναδικό αγοραστή, αν δεν της προσφερθεί η τιμή που επιθυμεί δεν θα το πουλήσει; Ή μήπως σας φαίνεται ακραίο το παράδειγμα; Σε αυτήν ακριβώς την θέση είμαστε ως χώρα. Απλώς όταν ένα πρόβλημα υπερβαίνει το στενό οικογενειακό μας κύκλο (εθνικά προβλήματα) νομίζουμε ότι έχουμε την ψευδαίσθηση πως δεν μας αφορά και ως εκ τούτου εχουμε την πολυτέλεια να εμπιστευτούμε τη διαχείρισή του σε κάθε νεοκομμουνιστή, ψεκασμένο ή φασίστα τσαρλατάνο, μη αναλογιζόμενοι ότι τα σπασμένα του σε εμάς θα επιστρέψουν προς πλήρωμή. Εμείς θα είμαστε οι επόμενοι άνεργοι και εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε αυτοί που αδυνατούν να βρουν δουλειά.

Αφήστε λοιπόν τις φαντασιώσεις και προσγειωθείτε στην αμειλικτη πραγματικότητα. Ευκολες λύσεις δεν υπάρχουν. Υπάρχουν μόνο επώδυνες και καταστροφικές."

Panagiotis Kostoulas

https://www.facebook.com/