03 Μαρτίου 2013

Πάλι ξέχασε να πάρει τα ψυχοφάρμακά του ο χοιροβοσκός: «Τον Γιώργο τον έριξε ο Ψυχάρης» (βίντεο)

Ταβέρνα «Αρίων», βράδυ Παρασκευής, πρώτη ημέρα διεξαγωγής του Συντακτικού Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ. Οι παπανδρεϊκοί (του Γιώργου, για να εξηγούμεθα) συνευρίσκονται κατά μόνας στον χώρο που έγραψε ιστορία την περίοδο του Μεσοπολέμου. Ήταν τότε το ξενοδοχείο όπου σύχναζε η αθηναϊκή ελίτ. Τώρα, στην παρακμή του, φιλοξενεί συνεδριάζουσες κομματικές φράξιες.

Ο Φίλιππος Πετσάλνικος, ο εξ απορρήτων του Γιώργου Παπανδρέου (τον είχε προτείνει και για πρωθυπουργό εκείνο το στερνό βράδυ της κυβέρνησής του), απευθύνεται στο πλήθος των 500 περίπου συνοδοιπόρων της ομάδας των 75. Εκεί βρίσκεται ο Παντελής Οικονόμου, ο Νιώτης, η Βάρτζελη, η Άννα Νταλάρα, η Κατερίνα Διαμαντοπούλου και άλλοι - όχι πολλοί, αλλά γνωστοί.

Το μικρόφωνο, στον Μιχάλη Καρχιμάκη. Αυτός, με αργό ρυθμό και έντονη συναισθηματική φόρτιση, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους έπεσε η κυβέρνηση Παπανδρέου. «Τον έριξαν τα ΜΜΕ, η Δικαιοσύνη και οι τράπεζες» δηλώνει και συνεχίζει περιγράφοντας μια συνομιλία του τότε πρωθυπουργού με τραπεζίτη. Θέμα της, η δανειοδότηση με ποσό ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ του ΔΟΛ, του οποίου ηγείται ο Σταύρος Ψυχάρης. Ο κ. Καρχιμάκης προχωρεί στο τέλος της ιστορίας. Διηγείται, λοιπόν: «Τότε ο Ψυχάρης είπε, θα τον ρίξω και θα του κάνω ειδικό δικαστήριο».

Αδιάψευστος μάρτυς της σκηνής στην ταβέρνα «Αρίων» είναι, βεβαίως, το video που ακολουθεί. Το ζήτημα, ωστόσο, επικεντρώνεται στις υπόλοιπες ατάκες του Μιχάλη Καρχιμάκη, ο οποίος αναζητεί το «φωτεινό μονοπάτι» που οδηγεί στην ανασυγκρότηση του παπανδρεϊκού μπλοκ εν μέσω βενιζελικής κυριαρχίας. «Όλα αυτά θα πρέπει να ειπωθούν στο συνέδριο» λέει. «Σύνθημα μας είναι: Αποφασίζουμε με ποιους συγκρουόμαστε και ποιους υπηρετούμε» συμπληρώνει ο πολιτικός από το Λασίθι. Ακολουθούν χειροκροτήματα.

Σήμερα (κατά πληροφορίες) το «κίνημα των 75» θα συγκεντρωθεί σε κάποιο μπαρ της περιοχής του Νέου Φαλήρου. Προφανώς προκειμένου να δοθεί η τελική γραμμή για τις αρχαιρεσίες της Κυριακής. Άραγε ο Γιώργος Παπανδρέου, όστις επέστρεψε από την Κωνσταντινούπολη, θα συμμετέχει σε αυτήν τη συνεύρεση ή θα αφήσει την ιστορία να γραφτεί ερήμην του; Μάλλον το δεύτερο.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player
zougla.gr