29 Μαρτίου 2013

Με το τσιγκέλι του τα βγάζουν του Μπίκα: Εκτός από τον Παπανδρέου είχα ενημερώσει και τη διευθύντρια του γραφείου του Ρεγγίνα Βάρτζελη

Κάθε νεώτερη κατάθεση αντί να διαφωτίζει μάλλον συσκοτίζει περισσότερο την έρευνα της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.


Ετσι, λοιπόν η επιτροπή αποφάσισε τελικά να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα η κατ' αντιπαράσταση εξέταση του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Κώστα Μπίκα με τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη.

Πάντως, ο κ. Μπίκας που κλήθηκε για να διευκρινίσει πότε και με ποιόν μίλησε στην τότε κυβέρνηση για τη λίστα Λαγκάρντ αποκάλυψε σήμερα ότι εκτός από την ενημέρωση που είχε κάνει στον ίδιο τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου είχε μιλήσει και με τη διευθύντρια του γραφείου του Ρεγγίνα Βάρτζελη για το θέμα, χωρίς όμως να αναφέρει το πότε.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι σε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο με θέμα το λαθρεμπόριο, στο τέλος του καλοκαιριού, αρχές Φθινοπώρου του 2011 είχε επισημάνει ότι θα πρέπει η κυβέρνηση να αξιοποιήσει -για τα έσοδα- τη λίστα Λαγκάρντ.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Μπίκας στην πρώτη του κατάθεση στην Προανακριτική Επιτροπή, στις 30 Ιανουαρίου του 2013, είχε δηλώσει:

«Το 2011 έχει τελειώσει η ιστορία αυτή. Δεν υπάρχει λίστα Λαγκάρντ το 2011. Το έχω πει στον κ. Παπακωνσταντίνου ένα χρόνο πριν».

Είχε διαψεύσει δηλαδή οποιαδήποτε εμπλοκή του στη διερεύνηση ή σε συζητήσεις για τη λίστα Λαγκάρντ.