03 Μαρτίου 2013

Βενιζέλος για ευρωβουλευτές: Δεν με υπακούνε, δεν με υποδέχονται όταν πηγαίνω στις Βρυξέλλες

Οι λόγοι για τους οποίους ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος δεν έχρισε αριστίνδην μέλη τους ευρωβουλευτές του και έτσι δεν θα μετέχουν αυτοδίκαια στη νέα Κεντρική Επιτροπή, στην οποία θα μετέχουν οι νυν βουλευτές, ακόμη και αυτοί που εξελέγησαν για μια ημέρα στις εκλογές του Μαΐου, φαίνεται πως είναι καθαρά προσωπικοί.


Συνομιλητές του αποκαλύπτουν στο iefimerida.gr ότι η απόφασή του είναι αμετάκλητη καθώς ορισμένοι από τους ευρωβουλευτές του δεν τηρούν καν την κομματική γραμμή. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφεραν τον Κρίτωνα Αρσένη ο οποίος, όπως υποστηρίζουν, ουσιαστικά έχει μεταπηδήσει στην ομάδα των Πρασίνων από την ευρωομάδα του ΠΑΣΟΚ, κάτι όμως που δεν ισχύει.

Επίσης, λένε πως κάθε φορά που ο κ. Βενιζέλος πήγαινε στις Βρυξέλλες, πλην της Συλβάνας Ράπτη ουδείς άλλος από τους ευρωβουλευτές του τον συναντούσαν. Οπως επίσης δεν ήθελε και τον συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου πρώην υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα.

Ολα αυτά συνέβαλαν στην απόφασή του να τους αποκλείσει από τον κομματικό μηχανισμό στην ουσία και μάλιστα όταν σε ένα χρόνο έχουμε ευρωεκλογές.

Βέβαια, όπως απαντούν οι ευρωβουλευτές, όλα αυτά είναι απλώς δικαιολογίες. Αλλος είναι ο στόχος του, λένε: «Ολα ήταν προσχεδιασμένα ώστε να παραμείνει μόνο η κυρία Ράπτη στην Κ.Ε. και παράλληλα να λάβει και το χρίσμα για την εκ νέου υποψηφιότητά της στις επόμενες ευρωεκλογές».

Η κυρία Ράπτη άλλωστε είναι και η μοναδική από τους συνολικά 8 ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ που έθεσε υποψηφιότητα στην Κεντρική Επιτροπή. Κανείς από όλους τους άλλους δεν έβαλε υποψηφιότητα και μάλιστα δεν θα πάνε καν να ψηφίσουν σήμερα.

Στο ΠΑΣΟΚ πάντως σχολίαζαν ως παράδοξο το γεγονός ότι παρά τις προσπάθειες να αλλάξει γνώμη ο κ. Βενιζέλος, όταν του εστάλησαν τα μηνύματα διαμαρτυρίας, κανείς άλλος από τους «ομαδάρχες», δηλαδή οι Κώστας Σκανδαλίδης, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος και Μιχάλης Καρχιμάκης δεν είπαν το παραμικρό ούτε έθεσαν ζήτημα σε ένα θέμα που η βάση του δεν αφορά την πολιτική αλλά τις καθαρά διαπροσωπικές σχέσεις των ευρωβουλευτών με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος «δεν θέλει να βλέπει ούτε ζωγραφιστούς» μπροστά του.

Οι ίδιοι οι ευρωβουλευτές βέβαια μελετούν τον καλύτερο τρόπο για να «απαντήσουν» θεσμικά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

iefimerida.gr