22 Μαρτίου 2013

Το φιάσκο της Μόσχας... για τους πατριώτες του κ@λου

Τελικά ο Υπουργός Οικονομικών Μιχαλής Σαρρής, γύρισε με άδεια χέρια. Μείναμε για ακόμη μια φορά με τις φανφάρες, στις οποίος πάντα έχουμε επιτυχία.

Μετά από 48 ώρες παρουσίας στη Ρωσική πρωτεύουσα, ο κ. Σαρρής επέστρεψε στην Κύπρο χωρίς καμία συμφωνία. Ούτε καν αυτής της αναχρηματοδότησης του υφιστάμενου δανείου μέχρι το 2021. Δυστυχώς τα λόγια του τύπου "Δεν θα φύγουμε χωρίς να φέρουμε μια συμφωνία" ήταν λόγια του αέρος.


Για ακόμη μια φορά αποδείχθηκε ξεκάθαρα ότι όταν πηγαίνεις σας "επαίτης", τις πλείστες φορές φεύγεις ακόμη πιο φτωχός.

Η Κύπρος έχασε εκτός από οικονομικά και πολιτικά. Η αναφορά (σύμφωνα με πληροφορίες) του κ. Σαρρή προς τον Νίκο Αναστασιάδηότι "όποια πόρτα και αν χτύπησα την βρήκα κλειστή" ένα πράγμα δείχνει: Πήγαμε χωρίς κανένα πλάνο.

Την ίδια ώρα θα πρέπει και οι πολιτικοί που θεωρούσαν την Ρωσία ως τον Σωτήρα που θα μας γλιτώσει από την κακιά Τρόικα, θα πρέπει να αναδιοργανώσουν τον τρόπο πολιτικής τους.

Οι δηλώσεις που έγιναν από Ρώσους Τραπεζίτες ήταν ξεκάθαρες: "Οι κυπριακές τράπεζες δεν μας ενδιαφέρουν." Το χειρότερο είναι ότι φαίνεται πως ακόμη δεν έχουμε πείσει ότι μπορούμε να εξελιχτούμε σε ενεργειακό κέντρο. Ρώσοι επενδυτές δεν ενδιαφέρθηκαν για τα θαλάσσια αποθέματα φυσικού αερίου.

Χρειαζόμαστε ρεαλιστικές λύσεις. Που θα "πονάνε" αλλά δίνουν ελπίδα εξόδου.

http://24h.com.cy