12 Μαρτίου 2013

Ρε συ , υπάρχουν στη χώρα και κάποιοι που βλέπουν μπροστά


Βασικό πρόσταγμα της σύγχρονης συγκυρίας καθίσταται η αειφόρος ανάπτυξη, για την αντιμετώπιση της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που ταλανίζει τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Σε αυτήν την προσπάθεια ουσιαστική τίθεται η συμβολή του θρησκευτικού τουρισμού, ως μοχλού ανάπτυξης και μεγέθυνσης της οικονομίας.

Ο Θρησκευτικός-Προσκυνηματικός τουρισμός γνωρίζει μια αξιοσημείωτη άνθηση τα τελευταία χρόνια με ραγδαία αυξανόμενη ανάπτυξη σε
πολλές χώρες που διαθέτουν τις προϋποθέσεις για να υποδεχτούν επισκέπτες-προοσκυνητές. Με τον τρόπο αυτό παρέχεται ένα επιπρόσθετο στήριγμα στις εθνικές τους οικονομίες, καθώς είναι σαφές πως η συστηματική εκμετάλλευσή του δημιουργεί οικονομικό προϊόν.

Στα πλαίσια αυτά, η συστηματικότερη προβολή της πλούσιας θρησκευτικής πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας συνιστά μια στρατηγική επιλογή για την αναβάθμιση πολλών περιοχών και την ανάδειξή τους ως ελκυστικών προορισμών θρησκευτικού τουρισμού.

Οι παραπάνω διαπιστώσεις αποτέλεσαν το έναυσμα για τη διοργάνωση ημερίδας από το εκπαιδευτήριο «Πρότυπο Αθηνών» με θέμα: «Η αναπτυξιακή διάσταση του Θρησκευτικού τουρισμού. Ο Θρησκευτικός-Προσκυνηματικός Τουρισμός (Περιήγηση σε Ιερές Μονές και Εκκλησίες της Αττικής)», την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013 και ώρα 12:30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου (Σκοπευτηρίου 17 -πίσω απ' την Σχολή Eυελπίδων-, Κρωπία Aττικής, Κορωπί, www.protipo-athinon.edu.gr).

Κεντρικοί ομιλητές:
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, πρόεδρος του Συνοδικού Γραφείου της Αναπτύξεως των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων.
Ο Κουσκούκης Κωνστανίνος, πρόεδρος επιτροπής προστασίας Ιαματικών Φυσικών Πόρων, τέως Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης, καθηγητής Ιατρικής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιασθεί η ομαδοσυνεργατική εργασία των μαθητών της Α΄ Λυκείου με τίτλο: «Περιήγηση σε Ιερές Μονές και Εκκλησίες της Αττικής».