06 Μαρτίου 2013

Σαμαράς: Όταν δίνουμε μάχη για την Ευρώπη, τιμάμε τον Καραμανλή

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι ο Καραμανλής δεν προσπάθησε να «το παίξει ψευτοπροοδευτικός ήταν προοδευτικός», σημειώνοντας πως ο αγώνας της κυβέρνησης για παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη αποτελεί φόρο τιμής στον ιστορικό ηγέτη της Μεταπολίτευσης.


Το πολιτικό διαμέτρημα του Κωνσταντίνου Καραμανλή εξήρε ο Αντώνης Σαμαράς, σε εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μουσικής, 15 χρόνια έπειτα από το θάνατό του.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι ο Καραμανλής δεν προσπάθησε να «το παίξει ψευτοπροοδευτικός ήταν προοδευτικός», ενώ «απεχθανόταν το λαϊκισμό και τα ψευτοκουλτούρικα φτιασιδώματα».

«Ήταν δωρικός, σκληρός ηγέτης που έδινε μάχες, ήξερε να κερδίζει και να χάνει, αλλά δεν δίστασε να δακρύσει δημόσια για το θέμα της Μακεδονίας», συμπλήρωσε ο κ. Σαμαράς, σημειώνοντας πως ο ιστορικός ηγέτης της Νέας Δημοκρατίας «τόλμησε» και επέμεινε σε πολλές «υπερβάσεις».

Όταν η κυβέρνηση έδινε «μάχη να παραμείνουμε στην Ευρώπη, και μας είχαν τελειωμένους, τιμούσαμε τον Καραμανλή, όταν δίνουμε μάχη για ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, τιμούμε τον Καραμανλή», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην Ευρωπαϊκή προοπτική που απέκτησε η Ελλάδα επί ηγεσίας Καραμανλή.


Πηγή: http://www.skai.gr