19 Μαρτίου 2013

Ποιοι εγκλωβίστηκαν και ποιοι απεγκλωβίστηκαν στο παρά ένα από την Κύπρο

Μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανίες με όνομα βαρύ σαν ιστορία τράβηξε αλλά και ένας μεγάλος όμιλος με ενδιαφέρον για τον ΟΠΑΠ τράβηξαν κυριολεκτικά στο παρά ένα τα χρήματα τους από τις κυπριακές τράπεζες.


Ο λόγος για εταιρείες που την Παρασκευή κιόλας έχοντας άριστη πρόσβαση στους διαδρόμους εξουσίας της Κύπρου, σήκωσαν όλα της τα κεφάλαια τους σώζοντας την παρτίδα. Βέβαια δεν έχει γίνει το ίδιο και για μια σειρά άλλων ελληνικών ή πολυεθνικών επιχειρήσεων που κυριολεκτικά έχουν εγκλωβιστεί στο νησί. Και αναφερόμαστε σε πολύ μεγάλα, ισχυρά και ηχηρά ονόματα του business.

Την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν πως πρόβλημα - έστω και περιορισμένης αρχικά κλίμακας - έχει η αλυσίδα παιχνιδιών Jumbo, η Τρία Έψιλον και μια ασφαλιστική εταιρεία ενώ αρκετές πολυεθνικές επιχειρήσεις που έχουν παράλληλη δραστηριότητα στο νησί μελετούν τρόπους απομάκρυνσής τους. Ήδη μεγάλη αμερικανική πολυεθνική τροφίμων συζητά το πως θα φύγει από την Κύπρο όπως το ίδιο γίνεται και με μεγάλο ασφαλιτικό γκρουπ.

newmoney.gr