03 Μαρτίου 2013

Αλαβάνος: Η απόγνωση κάνει τα "παιδιά" τρομοκράτες!

Τις πολλάκις διατυπωμένες θέσεις του για την αναγκαιότητα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ώστε να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για ουσιαστική έξοδο από την κρίση και ανάπτυξη, μέσα από ένα εθνικό νόμισμα, επαναλαμβάνει ο Αλέκος Αλαβάνος με συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα “Παραπολιτικά”.

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής του “Μετώπου”, διατυπώνει την εκτίμηση ότι ακόμη κι αν η σημερινή Αξιωματική Αντιπολίτευση κέρδιζε τις επόμενες εκλογές και ερχόταν στην εξουσία, ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα μπορούσε να είναι ουσιαστικός προωθυπουργός, και η χώρα να έχει πραγματικό υπουργικό συμβούλιο με αντικειμενικές εξουσίες, από τη στιγμή που παραμένει στην ευρωζώνη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον ωστόσο παρουσιάζει η θεωρία που διατυπώνει ο Αλέκος Αλαβάνος για τα φαινόμενα βίας τα οποία παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στην ελληνική κοινωνία.

“Η απόγνωση οδηγεί νέα παιδιά να οργανώνονται σε τρομοκρατικές ομάδες. Στην Ελλάδα, επτά στους δέκα νέους δεν έχουν δουλειά, δεν έχουν προοπτική, δεν έχουν ελπίδα.

Το σύστημα έχει πυροδοτήσει γκαζάκια στο μυαλό και την καρδιά τους. Η βία, ως γλώσσα πολιτικής δράσης, μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά μόνο πάνω σε ένα έδαφος γόνιμο για τα όνειρα της νεολαίας”, σχολιάζει με νόημα ο Αλέκος Αλαβάνος.

http://ysterografa.gr