01 Μαρτίου 2013

Τρίτοι και καταϊδρωμένοι οι Συντηρητικοί του Σκοπιανοτσολιά Κάμερον σε επαναληπτική εκλογή

Ταπεινωτική από κάθε άποψη ήταν η ήττα του Συντηρητικού Κόμματος του Σκοπιανολάγνου Ντέιβιντ Κάμερον στην επαναληπτική εκλογή που έγινε στο Ίστλεϊ, της νότιας Αγγλίας.

Την έδρα διατήρησε ο υποψήφιος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, ενώ στη δεύτερη θέση βρέθηκε το UKIndepedence Party, γνωστό για την αντιευρωπαϊκή ρητορική του.


Αναλυτικά, ο Φιλελεύθεροι με τον υποψήφιό τους Μάικ Θόρντον έλαβαν 13.342 ψήφους, δηλαδή μόνο 1.771 περισσότερους από την υποψήφια του UKIP Νταϊάν Τζέιμς, η οποία ήλθε δεύτερη με 11.571 ψήφους.

Στην τρίτη θέση η Μ.Χάτσινγκς των Τόρις με 10.559 ψήφους.

Οι εκλογές στο Ίστλεί διεξήχθησαν μετά την παραίτηση του πρώην υπουργού Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής, Κρις Χιούν, ο οποίος διώκεται για παρακώλυση της δικαιοσύνης.

Το αυτοκίνητο του Χιουν είχε φωτογραφηθεί από κάμερα της Τροχαίας να κινείται με υπερβολική ταχύτητα. Ο υπουργός είχε ισχυριστεί ψευδώς ότι οδηγούσε η σύζυγός του.

Η νίκη των Φιλελεύθερων Δημοκρατών αναμένεται να ενισχύσει τη θέση του Νικ Κλεγκ στην κυβέρνηση συνασπισμού με τους Συντηρητικούς του Κάμερον.

Η υποψήφια του UKIP Νταϊάν Τζέιμς δήλωσε ότι η δεύτερη θέση την οποία κατέλαβε ήταν μια «μεγάλη έκπληξη» που δείχνει ότι το κόμμα έχει καταστεί μια μεγάλη δύναμη στην πολιτική ζωή της Βρετανίας.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό