12 Μαρτίου 2013

Τσίπρας: Η Ελλάδα δεν είναι μπανανία... θα βάλουμε όμως τα δυνατά μας να την κάνουμε (βίντεο)

Επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε ότι λειτουργεί για χάρη της διαπλοκής στο θέμα της επένδυσης των χρυσωρυχείων εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από την Αλεξανδρούπολη, όπου και παρουσίασε το εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.


Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επανέλαβε ότι η ανάπτυξη δεν περνάει μέσα από τα Μνημόνια και με αφορμή την επένδυση των χρυσωρυχείων που προχωρά η κυβέρνηση επισήμανε ότι «η Ελλάδα δεν είναι μπανανία» και οι κάτοικοι έχουν δικαίωμα στην ζωή και στην οικολογική διατήρηση του τόπου τους.

Παράλληλα, χαρακτήρισε ως κούφιο» το τελεσίγραφο του Πρωθυπουργού για την αδειοδότηση των χρυσωρυχείων.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στο ΦΠΑ 23% στην εστίαση, το οποίο χαρακτήρισε εξωφρενικό και τόνισε ότι πρέπει να δοθεί βαρύτητα στη δημιουργία ανταγωνιστικών και εξαγωγικών προϊόντων και να στηριχθούν επιχειρήσεις που μπορούν να αποτελέσουν βασικοί πυλώνες της οικονομίας, όπως είναι η στήριξη της βιομηχανίας Ζάχαρης και οι τευτλοκαλλιέργειες, η δημιουργία ιχθυοκαλλιεργειών, η ενίσχυση της μελισσοκομίας (βλέπετε δεξιά τους μελισσοκόμους του ΣΥΡΙΖΑ), του καπνού κλπ.


«Πυρά» Τσίπρα στην κυβέρνηση για τα μεταλλεία από Enikos_gr

ysterografa.gr