22 Μαρτίου 2013

Περαστικά στους πατριώτες του κώλου: Τα "αδέρφια" μας οι Ρώσοι διάλεξαν Τουρκία-Δεν σηκώνουν ούτε το τηλέφωνο!

[Όσο οι αφελείς (και δεν συζητάμε για τα πληρωμένα παπαγαλάκια των Ρώσων, γιατί υπάρχουν και τέτοιοι...) δεν καταλαβαίνουν ότι το μέλλον μας είναι στην Ευρώπη και η μόνη βοήθεια που είχαμε ποτέ είναι από Ευρώπη... θα τρώνε σφαλιάρες από Τουρκοαμερικάνους και Ρώσους σαν αυτή που έχει αφήσει άναυδους τους πατριώτες της φακής οι οποίοι βλέπουν στους σημερινούς Γερμανούς τους απογόνους των ναζί αλλά δε βλέπουν στους σημερινούς Ρώσους τους απογόνους του Στάλιν!!!]

Παλεύουν οι Κύπριοι να εξηγήσουν το ΝΙΕΤ της Μόσχας

Η Λευκωσία είχε ουσιαστικά ενώπιόν της δύο επιλογές, με πρώτη να αναληφθεί εξ ολοκλήρου η στήριξη της Κύπρου από τη Ρωσία και δεύτερη να στραφεί στο Eurogroup και την ΕΕ. Υπήρχε και μια τρίτη επιλογή για επιμήκυνση του δανείου της Μόσχας των 2,5 δισ. και ενίσχυση υπό τη μορφή επενδύσεων.


Η Λευκωσία δεν επιθυμεί διατάραξη των σχέσεών της με τη Μόσχα και την ίδια ώρα το Κρεμλίνο θέλει διατήρηση των δικών του σχέσεων με την ΕΕ και τις ΗΠΑ, ενώ βλέπει και τα δικά του συμφέροντα στην Τουρκία. Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που επέβαλε την οδό της σιωπής από κυβερνητικής πλευράς ειδικότερα πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup της 16ης Μαρτίου, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές που επικαλούνται κυπριακά ΜΜΕ.

Οι Ρώσοι δεν σηκώνουν το τηλέφωνο

Από κυβερνητικής πλευράς έγινε προσπάθεια για τηλεφωνική επικοινωνία με το Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά και τον υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέϊ Λαβρόφ, ωστόσο, δεν υπήρξε ανταπόκριση. Οι προσπάθειες δεν εγκαταλείφθηκαν και αναμένεται τηλεφωνική συνομιλία του Κύπριου υπουργού Εξωτερικών με τον Ρώσο ομόλογό του εντός της βδομάδας, καθώς η Μόσχα φαίνεται να μην έχει κλείσει οριστικά την πόρτα στην πρόταση της Λευκωσίας για επιμήκυνση του δανείου ενώ ενδιαφέρον επιδεικνύεται και για τον τερματικό σταθμό φυσικού αερίου, καθώς θέλει πρωτίστως να παραμείνει στο παιγνίδι των τιμών. Εξάλλου, και η Κύπρος κάνει το παν για να διασώσει τη συμφωνία διπλής φορολογίας με την Ρωσία.

Επαφές έγιναν και προς την κατεύθυνση της Ουάσινγκτον και του Λονδίνου με συνομιλίες με τους ΥΠΕΞ των δύο χωρών, ενώ η Λευκωσία κινητοποίησε και την ομογένεια.

http://www.iefimerida.gr/node/96337#ixzz2OIThDxJ4