29 Μαρτίου 2013

Μας δουλεύει ο Κ. Μπίκας: «Mίλησα με τον Γ. Παπανδρέου για τον χειρισμό της λίστας αλλά δεν θυμάμαι τι του είπα»

«Αν μιλήσαμε με τον Παπανδρέου για την λίστα Λαγκάρντ θα ήταν για το πώς πρέπει να γίνει ο χειρισμό της» ανέφερε ο πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ Κωνσταντίνος Μπίκας στα μέλη της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που διερευνούν την υπόθεση.


Με τον τρόπο αυτό, τα μέλη της επιτροπής εκτιμούν ο κ. Μπίκας επιβεβαιώνει το περιεχόμενο της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας Διώτη – Παπακωνσταντίνου σύμφωνα με το οποίο η ΕΥΠ ενημέρωνε στενά το Μέγαρο Μαξίμου και πως ο κ. Παπανδρέου παρακολουθούσε στενά τον χειρισμό της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι το επίμαχο απόσπασμα των e-mails έχει ως εξής:

Παπακωνσταντίνου : «Πήρες το στικάκι που σου έστειλα;»

Διώτης : «Ναι το έλαβα δεν έχω προλάβει να κάνω αναγνώριση του περιεχομένου. Δεν είμαι δα και ο καλύτερος σ αυτά! Ηδη έχουμε συζητήσεις (με τον Κώστα) για να προχωρήσουμε στη διερεύνηση και περαιτέρω επεξεργασία. Έχει γίνει επεξεργασία;»

Παπακωνσταντίνου: «Ποιόν Κώστα; Ναι είχα δώσει στον Γιάννη Καπ (σ.σ. Καπελέρη) να ψάξει καμία 30αρια. Επίσης σου θυμίζω το άλλο θέμα που έχει πάει στην εισαγγελία»

Διώτης: «Τον Μπίκα μου είπε ότι μιλήσατε και μίλησε με τον Πρωθ. Αύριο θα δώ τον Κώστα»

Διώτης: «Το άλλο το παρακολουθώ»

Παπακωνσταντίνου: «Ναι μιλήσαμε. Του είπα ότι έχεις τα στοιχεία. Το άλλο αργεί και αυτό με κάνει αναρωτιέμαι…»

Σε κάθε περίπτωση πάντως τα μέλη της επιτροπής προσανατολίζονται σε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση των κ.κ. Μπίκα και Διώτη προκειμένου να φωτιστούν πλήρως τα όσα συνέβησαν την επίμαχη περίοδο και να φανεί ο πραγματικός ρόλος των πρωταγωνιστών.

Πάντως, ο κ. Μπίκας θα συνεχίσει την κατάθεσή του αύριο Παρασκευή στις 13:00 ενώ την επόμενη Δευτέρα θα επανέλθει ο κ. Διώτης καθώς η εξέτασή του δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Πέραν αυτών, ο κ. Βασίλης Καπερνάρος (Ανεξάρτητοι Ελληνες) υποστήριξε ότι σε δική του ερώτηση ο κ. Διώτης υποστήριξε ότι «υπάρχουν ποινικές ευθύνες για τους Γιώργο Παπανδρέου, Λουκά Παπαδήμο, Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Ευάγ