05 Μαρτίου 2013

Ο Ιβάν Σαββίδης ψάχνει να εξαγοράσει το Mega

Γιατί οι Ρώσοι θέλουν να έχουν ελληνικά media υπό τον έλεγχό τους

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΥΣΤΑΚΙΔΗ

Από την πρώτη στιγμή που έκανε την εμφάνισή του στην εγχώρια επιχειρηματική ζωή, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, έδειξε ενδιαφέρον και για την είσοδό του, στα Media. Στο πλαίσιο αυτό έχει κάνει διάφορες συζητήσεις, ενώ έχει ζητήσει από τον αρμόδιο υπουργό –και στενό του φίλο- Σίμο Κεδίκογλου, να του δώσει μια λεπτομερή εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στα Media.


Όπως, αποκαλύψαμε πριν από τρεις βδομάδες, ήδη, έχει δείξει ενδιαφέρον για την ΕΤ3, ενώ όπως αναφέρουν αξιόπιστες πηγές στo «Secret», δείχνει να καλοβλέπει την είσοδό του, στο Συγκρότημα της «Μακεδονίας», στην περίπτωση που προχωρήσει το σχέδιο εξυγίανσης του εν λόγω «μαγαζιού». Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα, από την έκβαση που θα έχουν οι συζητήσεις που έχει ξεκινήσει το αφεντικό του ΠΑΟΚ, ένα είναι σίγουρο.

Ότι σύντομα, μετά την είσοδό του στο ποδόσφαιρο και στον τουρισμό, θα μπει και στα media. Αν και ο Ιβάν Σαββίδης, επικεντρώνει τη δράση του, στην Βόρεια Ελλάδα, πληροφορίες τον θέλουν να φλερτάρει και προς την Νότια. Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες, εσχάτως, ζήτησε από πολύ στενό του συνεργάτη, να τον ενημερώσει για την μετοχική κατάσταση του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Είναι προφανές ότι ο λόγος που έκανε αυτή την κουβέντα, έχει να κάνει με ένα ευρύτερο ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από ισχυρά Ρωσικά συμφέροντα, που φιλοδοξούν να πρωταγωνιστήσουν στον χώρο της ενέργειας. Επειδή, κατά το αμέσως προσεχές διάστημα, θα ανοίξει το παιχνίδι, ένα από τα εφόδια που θα χρειαστούν οι Ρώσοι, το οποίο σήμερα δεν διαθέτουν, είναι και τα media.

Αυτός, λοιπόν, φαίνεται ότι είναι ο βασικός λόγος που ο Ιβάν Σαββίδης, άρχισε να δείχνει ενδιαφέρον για την εξαγορά καναλιών και εφημερίδων.

parapolitika.gr