04 Μαρτίου 2013

Η Wall Street θέλει να παραμείνει η πάλη στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Κορυφαίοι χρηματοδότες όπως αποκαλύπτουν οι Financial Times αντιδρούν για την απόσυρση του αθλήματος

Τελικά η θύελλα αντιδράσεων που ξέσπασε με την απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής να εισηγηθεί την απόσυρση του αθλήματος της πάλης μετά τους Αγώνες του 2020 δεν φαίνεται πως θα κοπάσει εύκολα αφού εκτός από αθλητές, εκτός τους προέδρους της Ρωσίας και του Ιράν, αντέδρασαν και κορυφαίοι χρηματοδότες της Wall Street.


Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times ο Μάικ Νόβογκρατς, πρόεδρος του Fortress Investment Group, ο οποίος έκανε πάλη στο πανεπιστήμιο του Πρίνστον, είναι ο επικεφαλής μιας εκστρατείας με στόχο τη συλλογή 3 εκατ. δολαρίων. Μερικοί ακόμη από τους οικονομικά εξέχοντες υποστηρικτές είναι οι Τζος Χάρις της Apollo Global Management, ο Τοντ Μπόουλι του financial services group Guggenheim, o Μπάρι Μπαουσάνο της Deutsche Bank και ο Ρίτσαρντ Ταβόσο της RBC Capital Markets.

Ο κ. Νόβογκαρτς έχει επιστρατεύσει μια λίστα επιφανών Αμερικανών οι οποίοι επίσης αντιτάσσονται στην κατάργηση της πάλης. Ανάμεσά τους 13 πρόεδροι, ο πρώην υπουργός Άμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ, ο νικητής και MVP του Super Bowl Ρέι Λιούις και δύο από τους επιβάτες που τα έβαλαν με τους αεροπειρατές της τρομοκρατικής επίθεσης στην πτήση 93 των United Airlins στις 9/11.

Ο πρόεδρος του Fortress Investment Group προεξοφλεί μια αντιστροφή της απόφασης το Σεπτέμβριο, όταν η ΔΟΕ θα συνεδριάσει για να επικυρώσει τα αθλήματα των Αγώνων του 2020, οι οποίοι θα λάβουν χώρα στην Κωνσταντινούπολη, το Τόκιο ή τη Μαδρίτη. Όμως επτά ακόμη αθλήματα, ιδίως το σκουός και το καράτε, πιέζουν για την ένταξή τους στους αγώνες, παλεύοντας για μια θέση.

parapolitika.gr