13 Απριλίου 2013

Αποχώρηση 15.000 ΔΥ έως τα τέλη 2014 προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης... λέμε τώρα

«Δεξαμενή» για τις 15.000 αποχωρήσεις θα αποτελέσουν, μεταξύ άλλων, οι επίορκοι υπάλληλοι των οποίων οι υποθέσεις θα τελεσιδικήσουν, και οι εργαζόμενοι που δεν διαθέτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη θέση τους.

Την αποχώρηση 4.000 δημοσίων υπαλλήλων έως το τέλος του 2013 και επιπλέον 11.000 έως το τέλος του 2014 προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης για τη συρρίκνωση του Δημόσιου τομέα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, καθώς οι πολυήμερες διαπραγματεύσεις μεταξύ της Αθήνας και της τρόικα φαίνεται πως οδεύουν προς το τέλος.

«Δεξαμενή» για τις 15.000 συνολικά αποχωρήσεις θα αποτελέσουν οι επίορκοι υπάλληλοι των οποίων οι υποθέσεις θα τελεσιδικήσουν, οι εργαζόμενοι που δεν διαθέτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη θέση τους, και προσωπικό που, για οποιοδήποτε λόγο, δεν μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες στο Δημόσιο.

Παράλληλα, η σχεδιαζόμενη μείωση του δημοσιοϋπαλληλικού προσωπικού θα επιτευχθεί με εθελούσιες εξόδους, καταργήσεις οργανισμών και φορέων, και την αξιολόγηση του προσωπικού, μέσω της οποίας θα αποχωρήσουν όσοι δεν κριθούν κατάλληλοι.

«Δεν αποφασίζουμε να κόψουμε κεφάλια γενικώς και αορίστως» με βάση τις επιταγές άλλων, σχολίασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, εξερχόμενος το Σάββατο από το Μέγαρο Μαξίμου, υπογραμμίζοντας πως δεν προστατεύει τυφλά το Δημόσιο, αλλά το υπερασπίζεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κύκλοι της Δημοκρατικής Αριστεράς εκφράζουν την ικανοποίησή τους με το γεγονός ότι αποφεύχθηκε το ενδεχόμενο των οριζόντιων απολύσεων.

Την ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων με την τρόικα υπογράμμισε, εξερχόμενος από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, εκφράζοντας την ελπίδα πως η τριμερής θα εγκρίνει το «κοινό πλαίσιο» στο οποίο κατέληξαν οι τρεις συμπολιτευόμενοι αρχηγοί.

Πηγή: http://www.skai.gr