20 Απριλίου 2013

Ποιος είναι ο 19χρονος που σκόρπισε το θάνατο στη Βοστώνη

Ο πατέρας του τον περιγράφει ως «πραγματικό άγγελο». Ο 19χρονος όμως εμφάνισε ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο και μαζί με τον αδελφό του , όπως έχει ανακοινώσει το FBI , οργάνωσαν και εκτέλεσαν με διαβολικό τρόπο την βομβιστική επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστώνης που σκόρπισε τρόμο και θάνατο.

Ο Τζοκάρ Τσαρνάεφ νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο. Έπεσε στα χέρια των αρχών αφού πρώτα η Βοστώνη μετατράπηκε σε πόλη φάντασμα.

Το παρελθόν του αν και σύντομο, αρκετά πλούσιο... Τον Μάιο του 2011, ο τελειόφοιτος τότε ενός φημισμένου αμερικανικού λυκείου, κέρδισε μια υποτροφία 2.500 δολαρίων από την πόλη του Κέιμπριτζ στη Μασαχουσέτη, για να συνεχίσει τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο.

Ζούσε μαζί με τον μεγαλύτερο αδελφό του σε ένα σπίτι της Νόρφολκ Στριτ στο Κέιμπριτζ, έξω από τη Βοστώνη και βρίσκονταν στις Ηνωμένες Πολιτείες εδώ και περίπου μία δεκαετία.

Πριν μετοικήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες, φοιτούσε στο καλύτερο σχολείο της Μαχατσκαλά, της πρωτεύουσας του Νταγκεστάν, μια μουσουλμανική δημοκρατία στον Βόρειο Καύκασο που συνορεύει με το Αζερμπαϊτζάν στα νότια και τη Γεωργία στα νοτιοδυτικά. Η περιοχή αποτέλεσε επίκεντρο της ισλαμικής εξέγερσης που ξεκίνησε στην Τσετσενία.

Στην προσωπική του σελίδα του σε κοινωνικό δίκτυο, ο Τζοκάρ περιγράφει την κοσμοθεωρία του με τη λέξη «Ισλάμ» και αναφέρει ότι προσωπικός στόχος του είναι «η καριέρα και τα χρήματα».

Είχε αναρτήσει συνδέσμους με βίντεο από μαχητές στον εμφύλιο πόλεμο στην Συρία και σε ισλαμικές ιστοσελίδες με τίτλους όπως «Ειρήνη στον κόσμο, η θρησκεία μου είναι το Ισλάμ» και «Δεν υπάρχει άλλος Θεός από τον Αλλάχ, ας ηχήσει αυτό στις καρδιές μας».

iefimerida.gr