01 Απριλίου 2013

Εννοείται ότι τους πληρώνουμε: 6 σωφρονιστικοί υπάλληλοι στη φυλακή για ναρκωτικά-39 σε πειθαρχική αργία για λοιπές παραβάσεις

Έξι σωφρονιστικοί υπάλληλοι βρέθηκαν στις φυλακές τους τελευταίους επτά μήνες όχι όμως για να ασκήσουν τα καθήκοντά τους. Κρίθηκαν από τη Δικαιοσύνη προφυλακιστέοι για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, ενώ το ίδιο διάστημα – τους τελευταίους δηλαδή επτά μήνες - 39 σωφρονιστικοί υπάλληλοι τέθηκαν σε αυτοδίκαιη πειθαρχική αργία, λόγω της διάπραξης διαφόρων παραπτωμάτων. Ο αριθμός των υπαλλήλων των φυλακών που τέθηκαν εκτός εργασίας, είναι ιδιαίτερα υψηλός, δεδομένου ότι κατά το διάστημα των τελευταίων πέντε ετών (2005-2012) σε διαθεσιμότητα είχαν τεθεί μόλις 22 σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Δικαιοσύνης προχωρά στη λήψη μέτρων ασφαλείας στις φυλακές της χώρας και πλέον της φυλακής υψίστης ασφαλείας, η δημιουργία της οποίας έχει ήδη αποφασιστεί, θα ενισχυθεί, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Κ. Καραγκούνης, και η πλειοψηφία των φυλακών της χώρας με αλεξίσφαιρα τζάμια στις σκοπιές και με συρματόσχοινα για την αποτροπή απόδρασης από αέρος.


Ακόμη, ο κ. Καραγκούνης μιλώντας στη ΝΕΤ, ανέφερε ότι μεταξύ των προτεραιοτήτων του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι ο εξοπλισμός των εξωτερικών φρουρών με βαρύ οπλισμό (ήδη παραδόθηκαν τα πρώτα 50 τουφέκια G3A3), η τοποθέτηση κλωβών διακοπής της χρήσης κινητών τηλεφώνων, η αύξηση των ελέγχων στα καταστήματα κράτησης με τη βοήθεια της Αστυνομίας, αφού το προσωπικό των σωφρονιστικών υπαλλήλων δεν επαρκεί, καθώς και η πρόσληψη 500 φυλάκων.


Ο κ. Καραγκούνης αναφέρθηκε και στη δημοσίευση σε κυριακάτικη εφημερίδα φωτογραφιών κρατουμένου των φυλακών Κορυδαλλού, που εξέρχεται του κελιού του και επιστρέφει σ’ αυτό αφού παραλάβει «αντικείμενο» που έχει μάλλον πεταχτεί στο προαύλιο του καταστήματος κράτησης από τον εξωτερικό χώρο των φυλακών. Όπως επισήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης, πρόκειται για γεγονός που έγινε στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου και αμέσως μετά η ηγεσία του υπουργείου διέταξε τη διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής έρευνας, διαβιβάζοντας την υπόθεση στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ο συγκεκριμένος κρατούμενος τιμωρήθηκε από το αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο των φυλακών, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να παραδοθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης το σχετικό πόρισμα για την υπόθεση.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ