18 Απριλίου 2013

Είχαμε κι ένα γκάλοπ χθες: “Συλλέκτρια” ρεκόρ η ΔΑΠ-Πτώση ΑΡΕΝ

Σε ήπιους ρυθμούς κύλισαν τα πράγματα στις φοιτητικές εκλογές, με τις πρώτες εκτιμήσεις να δείχνουν αύξηση της δύναμης της ΔΑΠ και επικράτησή της για ακόμη μία χρονιά.
Σε 50 φοιτητικούς συλλόγους, που έχουν καταμετρηθεί ως τώρα η ΔΑΠ φαίνεται να μην έχει πρόβλημα για την πρωτιά, έχοντας μάλιστα και...
άνοδο στα ποσοστά της.

Το ποσοστό της ΔΑΠ, με τη συμμετοχή περίπου στα περσινά επίπεδα, φαίνεται να κυμαίνεται πάνω από το 42%, ενώ για την δεύτερη θέση μάχονται η ΠΑΣΠ (ΠΑΣΟΚ) και η ΠΚΣ (ΚΚΕ) καθώς η νεολαία του ΠΑΣΟΚ, έχει υποστεί πρωτοφανή καθίζηση.

Η ΑΡΕΝ που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ έχει καθοδική πορεία (κάτω του 7%) σε σχέση με πέρυσι, ενώ ανοδική τάση φαίνεται πως έχει η εξωκοινοβουλευτική αριστερά (ΕΑΑΚ) με ποσοσστό αρκετά πάνω απ' το 10%… βέβαια το μικρό ποσοστό της ΑΡΕΝ εξηγείται πολύ εύκολα από το ότι οι περισσότεροι ΣΥΡΙΖΑίοι ψηφίζουν τα ΕΑΑΚ δηλ. ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ κομμουνιστές

Επίσης, στα ΤΕΙ η ΔΑΠ πάει για την τρίτη σερί αυτοδυναμία της με τα ποσοστά της να ξεπερνούν αυτή την ώρα το 51%.

Σύμφωνα με συγκεντρωτικά στοιχεία της ΔΑΠ στα ΑΕΙ:



Αποτελέσματα ΔΑΠ εδώ (όταν ξυπνήσουν οι άρχοντες...)
Αποτελέσματα αναρχοάπλυτων εδώ (μην τσιμπάτε στο χαμηλό ποσοστό που δίνουν στη ΔΑΠ και στο υψηλό δικό τους... έτσι κάνουν κάθε χρόνο: βάζουν τα αποτελέσματα που τους βολεύουν και όσα δεν βολεύουν τα προσθέτουν μετά 1-2 μέρες)