15 Απριλίου 2013

Στουρνάρας: «Εχουμε συμφωνία με την τρόικα»

Την επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα, επιβεβαίωσε στις 10 το πρωί σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, προσερχόμενος στο συνέδριο του Economist.

Oπως επισήμανε ο υπουργός «έχουμε συμφωνία με την τρόικα».

Ο κ. Στουρνάρας αναφέρθηκε στη συμφωνία και κατά την ομιλία του στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, σημειώνοντας ότι αναμένεται χωρίς πρόβλημα η εκταμίευση των επόμενων δόσεων.

Εξέφρασε παράλληλα την αισιοδοξία του για την πορεία της οικονομίας.

«Υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ. Απαιτείται υπομονή και νηφαλιότητα. Η εμπιστοσύνη αποκαθίσταται ραγδαία. Οι Κασσάνδρες διαψεύστηκαν», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

«Μείζων στόχος», όπως είπε, «είναι να αποκτήσουμε πρωτογενές πλεόνασμα από φέτος ούτως ώστε να ζητήσουμε ενεργοποίηση της ρήτρας που συμφωνήθηκε στο Eurogroup για δραστική μείωση του δημόσιου χρέους».

Ο κ. Στουρνάρας τόνισε ακόμη ότι η θέση της Ελλάδας είναι στην ευρωζώνη και υπεραμύνθηκε των χειρισμών της κυβέρνησης.

Ξεκινώντας την ομιλία του στο συνέδριο, ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Πολ Τόμσεν επιβεβαίωσε την επίτευξη συμφωνίας χαρακτηρίζοντας το γεγονός ως «καλά νέα».

Ο υπουργός Οικονομικών ήταν προγραμματισμένο να μεταβεί σήμερα στις 2 το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο, αλλά η συνάντησή του με τον Πρόεδρο Κάρολο Παπούλια μετατέθηκε τελικώς για αύριο, Τρίτη στις 14.30.

ΤΑ ΝΕΑ