12 Απριλίου 2013

Να μια καλη ιδεα για τους ΣΥΡΙΖΑιους στις Σκουριες: Η Οργάνωση «Γ@μ@στε Για το Δάσος» θελει να σωσει τον κοσμο κανοντας σ@ξ

Τι αλλο θ' ακουσουμε!!!

«Αίμα και σπέρμα. Ο τέλειος συνδυασμός», λέει ένας νεαρός που μόλις έχει κάνει σεξ μπροστά σε ένα μικρό κοινό, σε ένα υπόγειο στο Βερολίνο. Είναι μία από τις σκηνές του νέου ντοκιμαντέρ με τίτλο «F*ck for Forest» [«Γ@μ@στε για το Δάσος»], της ομώνυμης ομάδας ακτιβιστών που δεν παραλείπει – ή καλύτερα επιδιώκει – να σοκάρει χρησιμοποιώντας το σεξ για να σώσουν τον κόσμο όπως λένε.

Λίγοι θα πίστευαν ότι υπάρχει κάποια σύνδεση ανάμεσα στην πορνογραφία και τη διάσωσή του περιβάλλοντος, αλλά η συγκεκριμένη ομάδα έχει διαφορετική άποψη. Και το λιγότερο που φαίνεται να τους νοιάζει είναι η άποψη του κόσμου για τη δράση τους.

Οι Fuck for Forest συγκεντρώνουν χρήματα κυρίως μέσω της ιστοσελίδας τους, όπου μπορεί κανείς να δει φωτογραφίες ή βίντεο όχι μόνο του πυρήνα της ομάδας, αλλά και εθελοντών, να επιδίδονται σε σεξουαλικές πράξεις. Και η ποικιλία τεράστια: από απλά γυμνούς ανθρώπους, μέχρι χαοτικά όργια. Οι συνδρομητές καταβάλουν 10 λίρες το μήνα και τα χρήματα διοχετεύονται σε προγράμματα για τη διάσωση του τροπικού δάσους στη Ν. Αμερική.

Για όσους αμφισβητούν τις προθέσεις τους, οι FFF έχουν έτοιμη την απάντηση. Τι είναι πιο αισχρό; Η εικόνα ανθρώπων που απολαμβάνουν τη σεξουαλικότητά τους, ή η καταστροφή του περιβάλλοντος;

«Το σεξ χρησιμοποιείται συχνά για να μας κάνει να αγοράσουμε κάθε είδους ηλίθια προϊόντα. Γιατί να μην χρησιμοποιηθεί και για έναν αγαθό σκοπό;», λέει ο Νορβηγός Τομ Χολ Έλινγκσεν, συνιδρυτής της ομάδας. «Το ανθρώπινο σώμα θεωρείται πιο προσβλητικό και απειλητικό από τα περισσότερα πράγματα του βιομηχανικού κόσμου γύρω μας, αλλά δεν βλέπω το γυμνό σώμα σαν απειλή για τα ήθη ή τις αξίες της σύγχρονης κοινωνίας. Περισσότερο πιστεύω ότι πρόκειται για μία μαζική ψύχωση των ανθρώπων. Το γιατί καταστρέφουμε τον πλανήτη μπορεί με κάποιο τρόπο να συνδέεται με τις αξίες που οι σύγχρονοι άνθρωποι έχουν δημιουργήσει για τους εαυτούς τους», προσθέτει.

Στο ντοκιμαντέρ, στο πρώτο μέρος ο Έλινγκσεν και η Σουηδέζα Λεόνα Γιόχανσον, με την οποία ίδρυσε την ομάδα, κυκλοφορούν στους δρόμους του Βερολίνου, προσελκύουν κόσμο για να συνεισφέρουν στην ιστοσελίδα τους, «φτιάχνονται» και κάνουν σεξ. Στο δεύτερο μέρος αντιμετωπίζουν από κοντά την πραγματικότητα για τη διάσωση της οποίας μάχονται, καθώς πηγαίνουν στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου, σε μία περουβιανή φυλή, όπου τα πράγματα δεν εξελίσσονται καθόλου ομαλά. Η κατάληξη δεν αποκαλύπτεται. Απεναντίας, θεατής καλείται να την ανακαλύψει μόνος του.

Αν και μπορεί να σοκάρουν πολλούς, οι ίδιοι υπολογίζουν ότι, από το 2004 που ιδρύθηκαν, συγκεντρώνουν περίπου 100.000 ευρώ το χρόνο. Στην ιστοσελίδα τους υπάρχει λεπτομερής αναφορά για το πώς διατέθηκαν αυτά τα χρήματα στη Βραζιλία, το Περού και σε άλλες χώρες. Και, όπως φαίνεται και στο ντοκιμαντέρ, οι ίδιοι έχουν επιλέξει ένα ολιγαρκή τρόπο ζωής, προτιμώντας να αναζητήσουν ρούχα και φαγητό ακόμη και στα σκουπίδια από το να ξοδέψουν τα χρήματα που συγκεντρώνουν.

Αυτά πηγαίνουν σε μικρά οικολογικά προγράμματα. Ούτως ή άλλως, δεν μπορούν να συνεργαστούν με μεγάλους οργανισμούς, καθώς αυτοί έχουν ήδη απορρίψει τις δωρεές που επιχείρησαν να κάνουν οι FFF. Γνωρίζοντας τη φύση της δράσης τους, οι οργανισμοί φοβήθηκαν ότι η συνεργασία μαζί τους θα πλήξει τη δική τους εικόνα.

Παρά την ανιδιοτελή δράση τους, οι FFF γενικά δεν έχουν πολλούς «συμμάχους». Όταν ιδρύθηκε η ομάδα, έλαβε μία επιχορήγηση από τη νορβηγική κυβέρνηση. Οι αρχές ωστόσο γρήγορα το μετάνιωσαν, όταν έμαθαν ότι ο Τόμι και η Λεόνα προκάλεσαν χαμό κάνοντας σεξ στη σκηνή κατά τη διάρκεια συναυλίας σε μουσικό φεστιβάλ την ίδια χρονιά.

Κατέληξαν λοιπόν στο δικαστήριο, όπου ο Τόμι τάχθηκε υπέρ της δημόσιας γύμνιας και κατέβασε τα παντελόνια του! Και αυτό είναι μόνο ένα από τα... κατορθώματά τους που τους κάνει ανεπιθύμητους. Δεν τους νοιάζει όμως. Για εκείνους, το σεξ και το περιβάλλον είναι πάνω από όλα!



iefimerida.gr/node/99924#ixzz2QGOFSz6Q