18 Απριλίου 2013

Πυρ με Καλάσνικοφ κατά αστυνομικών και καταδίωξη στη Μάνδρα

Άγνωστοι που επιβαίνουν σε ένα λευκό Xsara με κλεμμένη πινακίδα δεν σταμάτησαν σε έλεγχο

Άγνωστοι που επέβαιναν σε όχημα με κλεμμένη πινακίδα άνοιξαν πυρ εναντίον ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ που επιχείρησαν να τους ελέγξουν στη Μάνδρα στις 20.10 σήμερα, Πέμπτη.

Οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν ένα λευκό αυτοκίνητο μάρκας Citroën Xsara στο οποίο επέβαιναν δύο-τρία άγνωστα άτομα στην οδό Ομήρου στη Μάνδρα. Πλησίασαν το όχημα και όταν οι άγνωστοι τους αντιλήφθηκαν, άνοιξαν πυρ, πιθανόνατα με Καλάσνικοφ.

Οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ ανταπέδωσαν τα πυρά και ακολούθησε καταδίωξη στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας για τον εντοπισμό τους. Από τους πυροβολισμούς δεν σημειώθηκε τραυματισμός αστυνομικού όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ενώ φυσικά δεν μπορεί να γίνει γνωστό αν έχει τραυματιστεί κάποιος από τους άγνωστους επιβαίνοντες του αυτοκινήτου.

Συνειρμούς πάντως προκαλεί στις Αρχές το συμβάν αυτό. Κι αυτό γιατί, όπως υπενθυμίζουν, στην περιοχή αυτή είχε εντοπιστεί το λευκό βαν που είχαν κλέψει από τα Ίσθμια οι τέσσερις δραπέτες των φυλακών Τρικάλων που είχαν ανταλλάξει πυροβλισμούς με αστυνομικούς προκαλώντας τον θάνατο της νεαρής Κατερίνας Ζώγαλη.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή αυτή βρίσκεται και ο δρόμος που οδηγεί στην ταβέρνα στην περιοχή Παλαιοκούνδουρα στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών - Θηβών, την οποία και λήστεψαν και μετά διέφυγαν προς την Κορινθία.

Επομένως, για τους τέσσερις δραπέτες, τους Ιλιρ Κούπα, Μάρκο Κόλα, Κλέμεντ Κάλα και Ερμάλ Λίτα, η περιοχή είναι γνώριμη και πλέον αυτό το γεγονός οδηγεί σε συνειρμούς και εικασίες. Από την άλλη πλευρά ωστόσο δεν υπάρχει ακόμα καμία ένδειξη που να συνδέει τους κακοποιούς αυτούς με την ανταλλαγή πυρών.