11 Απριλίου 2013

Σωστό το ΚΚΕ, καταδίκασε την επίθεση φασιστών εναντίον της ΔΑΠ

Κονσερβοκούτια-κονσερβοκούτια αλλά πρέπει να παραδεχθούμε ότι οι ΚΚΕδες δεν είναι αναρχοάπλυτοι κρυφοφασίστες ΣΥΡΙΖΑίοι που διψάνε για εξουσία.

Ανακοίνωση εξέδωσε η ...

Τομεακή Οργάνωση του Πανεπιστημίου Πειραιά της Οργάνωσης ΑΕΙ της ΚΝΕ για τα γεγονότα την Τετάρτη στο χώρο του Πανεπιστήμιου. Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Την Τετάρτη 10 Απρίλη, 30 άτομα του λεγόμενου "αντιεξουσιαστικού χώρου" εισέβαλαν με κράνη και ρόπαλα στο Πανεπιστήμιο Πειραιά όπου κατέστρεψαν το προεκλογικό φεστιβάλ της ΔΑΠ και το δωματιάκι της, ενώ χτύπησαν σοβαρά και τρία μέλη της. Αφορμή γι’ αυτό, στάθηκε το ότι πριν δυο μέρες μέλη της ΔΑΠ προπηλάκισαν άτομο από αυτόν τον χώρο γιατί τους πέταξε έναν καφέ.

Όλα αυτά τα άθλια γεγονότα δεν έχουν καμία σχέση με το φοιτητικό κίνημα που έχουν ανάγκη οι φοιτητές, με την πολιτική αντιπαράθεση που είναι λογικό να υπάρχει μέσα στο κίνημα. Συκοφαντούν το κίνημα και τους αγώνες, αφού συμβάλλουν στο να ταυτίζεται η αντιπαράθεση με την κυβέρνηση και τις παρατάξεις της στις σχολές, όπως τη ΔΑΠ, με τον τραμπουκισμό. Συμβάλλουν στην τρομοκράτηση των φοιτητών και στην καλλιέργεια συντηρητικών αντανακλαστικών.

Αυτές οι ενέργειες, όπως πολλές παρόμοιες στο παρελθόν, αξιοποιούνται στην προσπάθεια για πλήρη κατάργηση του ασύλου. Για να έχει το ελεύθερο η αστυνομία να "μπουκάρει" ανά πάσα στιγμή στα πανεπιστήμια ενάντια στον πραγματικό «εχθρό», που δεν είναι οι εγκληματικές ενέργειες όπως υποκριτικά λέει η κυβέρνηση, αλλά οι αγώνες των φοιτητών και των εργαζομένων όπως φάνηκε πρόσφατα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στην Κέρκυρα. Αυτές οι ενέργειες σιγοντάρουν την προσπάθεια της κυβέρνησης να φτιαχτεί πανεπιστημιακή αστυνομία, που αποτελεί πρόταση και της ΔΑΠ.

Καλούμε τους φοιτητές να καταδικάσουν αυτές τις ενέργειες που στρέφονται κατά του φοιτητικού κινήματος, που δίνουν άλλοθι στην κυβέρνηση να περνά πιο εύκολα τους αντιλαϊκούς, κατασταλτικούς της σχεδιασμούς. Να κάνουν δική τους υπόθεση το αγωνιστικό ζωντάνεμα των φοιτητικών συλλόγων και του φοιτητικού κινήματος που θα βάλει στην άκρη όσους στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική και όσους προσπαθούν να το συκοφαντήσουν».