12 Απριλίου 2013

Φοβερός ο Μουρίνιο! Μεξικάνος καθαριστής από το Λος Αντζελες βρέθηκε συνεργάτης του στον πάγκο της Ρεάλ [εικόνες]

Ο 41χρονος Μεξικανός Αμπέλ Ροντρίγκεζ βρέθηκε από το μετρό του Λος Αντζελες να παρακολουθεί το el classico στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, και να πίνει κρασάκι με τον σερ Αλεξ Φέργκιουσον και όλα αυτά τα οφείλει στον στριφνό, εγωιστή, κυνικό, αλλά και μεγαλόκαρδο Ζοζέ Μουρίνιο.
Η ιστορία του, όπως αναφέρει η Dailymail ξεκινάει στο μακρινό Λος Αντζελες, όπου εργάζεται σε συνεργείο καθαρισμού του μετρό της πόλης, αλλά και ως φανατικός οπαδός της Ρεάλ Μαδρίτης, τα τελευταία έξι καλοκαίρια πηγαίνει στις εγκαταστάσεις του UCLA και προσφέρει τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς ως φροντιστής της «Βασίλισσας» που κάνει εκεί προετοιμασία.

Ετσι ήλθε και η γνωριμία του με τον Ζοζέ Μουρίνιο που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας της Μαδρίτης .

Μεγάλο όνειρο από τα παιδικά του χρόνια ήταν να παρακολουθήσει μια από τις κλασικές αναμετρήσεις μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα και πιστεύοντας ότι ο Μουρίνιο, στο τέλος της χρονιάς θα αποτελέσει παρελθόν από τον πάγκο της «βασίλισσας» και πήρε τη μεγάλη απόφαση.

Τα βασικά προβλήματα δύο και πολύ μεγάλα : Πρώτον δεν είχε κανένα τρόπο επικοινωνίας με τον Ζοζέ Μουρίνιο και το επιτελείο της Ρεάλ και, δεύτερον, τα μοναδικά χρήματα που είχε μαζέψει ήθελε να τα δαπανήσει για διακοπές με τη γυναίκα και τις τρεις κόρες τους.

Το ένα πρόβλημα λύθηκε εύκολα, καθώς η οικογένειά του τον έπεισε να ξοδέψει αυτά τα χρήματα για να πραγματοποιήσει το όνειρό του, ωστόσο, πως θα ερχόταν σε επαφή με τον Πορτογάλο προπονητή;

Εφτασε, λοιπόν στις 28 Φεβρουαρίου στη Μαδρίτη και πήγε απευθείας στο προπονητικό κέντρο της αγαπημένης του ομάδας. Οπως ήταν αναμενόμενο οι άνθρωποι ασφαλείας δεν του επέτρεψαν την είσοδο, ενώ , χωρίς να έχει κάνει κράτηση σε ξενοδοχείο αποφάσισε να περιμένει έξω από το κέντρο σε μια ημέρα όπου η Μαδρίτη ήταν χιονισμένη.

«Τα δάχτυλα των ποδιών μου είχαν παγώσει, αλλά ευτυχώς η γυναίκα μου μού είχε δώσει να πάρω μαζί μου ένα χοντρό μπουφάν» τόνισε, ενώ, για καλή του τύχη ο Μουρίνιο αποχωρώντας από την προπόνηση τον διέκρινε, τον αναγνώρισε και τον ρώτησε «Τι κάνεις εδώ;»

«Ηρθα να σας δω. Είναι η πρώτη φορά που βρίσκομαι στην Ευρώπη και θέλω να παρακολουθήσε το el clasico» απάντησε ο Ροντρίγκεζ με τον Πορτογάλο να του λέει ότι δεν υπάρχουν άλλα εισιτήρια.

Οταν ο τεχνικός τον «μερένχες» τον ρώτησε που μένει ο Ροντρίγκεζ του είπε ολόκληρη την ιστορία του και ο Πορτογάλος αποφάσισε να αναλάβει δράση.

Του έκλεισε δωμάτιο στο ξενοδοχείο που θα έμενε η αποστολή της Ρεάλ και το βράδυ πριν τον αγώνα έφαγε μαζί του ακούγοντας την εκπληκτική ιστορία του 41χρονου Αμπέλ.

Δεν χρειάστηκαν πολλά και ο Ζοζέ Μουρίνιο του ανακοίνωσε «Θα έρθεις μαζί μας στο Μάντσεστερ ως φροντιστής. Μας βοήθησες και θα ζήσεις ένα ακόμη μεγαλύτερο όνειρο. Θα παρακολουθήσεις από μέσα έναν αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ».

Ο Ροντρίγκεζ αναρωτήθηκε πως θα πληρώσει όλα αυτά τα έξοδα και ο Μουρίνιο τον αποστόμωσε λέγοντας «Όταν είσαι μαζί μου στην Ευρώπη, δεν πληρώνεις τίποτα!».

Δακρυσμένος από χαρά ο Ροντρίγκεζ πήγε στο δωμάτιό του για να φέρει στον Μουρίνιο το διαβατήριό του ώστε να κινηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για να συμπεριληφθεί στην αποστολή της Ρεάλ.

Τις επόμενες ημέρες ο Ροντρίγκεζ έζησε το όνειρό του και μια εμπειρία που λίγοι θα καταφέρουν να έχουν. Παρακολούθησε τη Ρεάλ Μαδρίτης να νικάει την Μπαρτσελόνα με 2-1, βρέθηκε στα αποδυτήρια με τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τους υπόλοιπους αστέρες, φωτογραφήθηκε με τον Ντιέγκο Μαραντόνα που ήταν επίσης στο γήπεδο και ετοίμασε τις βαλίτσες του για το Ολντ Τράφορντ.

Στις 5 Μαρτίου ο 41χρονος Μεξικανός βγήκε στον αγωνιστικό χώρο μαζί με τον Σερ Αλεξ Φέργκιουσον, τον Ζοζέ Μουρίνιο και τους υπόλοιπους σουπερ σταρς να παρακολουθήσει εντός γηπέδου μια μεγάλη ευρωπαϊκή τιτανομαχία.

Μάλιστα, με παρέμβαση του Πορτογάλου τεχνικού( χωρίς να το γνωρίζει ο Ροντρίγκεζ), ο συμπατριώτης του, επιθετικός της Μάντσεστερ, Τσιτσαρίτο Ερνάντεζ υποσχέθηκε να του δώσει μια φανέλα του.

«Οι άνθρωποι αυτοί μου φέρθηκαν σαν να ήμουν μέλος της ομάδας. Αυτό είναι κάτι που θα το διηγούμαι στα εγγόνια μου» δήλωσε ο Ροντρίγκεζ κάνοντας μια αποτίμηση της εμπειρίας του.

Αποκάλυψε μάλιστα και μερικές ακόμη πιο ενδιαφέρουσες πτυχές του ταξιδιού του, όπως, όταν μετά το τέλος του αγώνα ο Σερ Αλεξ μπορεί να «έβραζε.» για το αποτέλεσμα του αγώνα, αλλά στα αποδυτήρια βγήκε με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι και του είπε να ειδοποιήσει τον Μουρίνιο να πάνε να πιούνε μαζί.

Λίγο αργότερα εμφανίστηκε και ο Τσιτσαρίτο ο οποίος αφού έδωσε τη φανέλα του τον ρώτησε πόσο καιρό εργάζεται στη Ρεάλ , αλλά όταν ο Ροντρίγκεζ του εξήγησε τι ακριβώς συμβαίνει, έμεινε άφωνος.

Επιστρέφοντας στο Λος Αντζελες ο περιχαρής Αμπέλ Ροντρίγκεζ είχε στις αποσκευές του φανέλες και αυτόγραφα σπουδαίων ποδοσφαιριστών και τις εμπειρίες που θα διηγείται μια ολόκληρη ζωή.

Ενα μεγάλο μπράβο και στον Ζοζέ Μουρίνιο ο οποίος αναμφισβήτητα είναι από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του αθλήματος εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων.







iefimerida.gr