16 Απριλίου 2013

Κυβέρνηση και Καμμένος ξανανοίγουν τα Ναυπηγεία με τροπολογία

Τροπολογία μέσα από την οποία θα ανάψει το «πράσινο φως» για την επαναλειτουργία των Ναυπηγείων Ελευσίνας κατατέθηκε στη Βουλή.

Όπως αναφέρει η τροπολογία, στο πλαίσιο ναυπήγησης πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού, όταν ανακύπτουν διαφορές που αφορούν αφενός την αναντιστοιχία μεταξύ των πληρωμών από το Πολεμικό Ναυτικό και αφετέρου του εκτελεσθέντος έργου και των διενεργηθεισών δαπανών, αυτές θα αίρονται ύστερα από έκθεση του Σώματος Ορκωτών Λογιστών, προκειμένου να προχωρά η υλοποίηση των συμβάσεων και του έργου.

Στην έκθεση του Σώματος Ορκωτών Λογιστών, θα τεκμηριώνεται η αντιστοιχία μεταξύ του εκάστοτε οφειλόμενου και καταβληθέντος συμβατικού τιμήματος με το εκτελεσθέν έργο και τις πραγματοποιηθείσες από τη ναυπηγική μονάδα πληρωμές ή δαπάνες, αναγκαίες για τη ναυπήγηση εκάστου συγκεκριμένου πλοίου.

Μάλιστα την τροπολογία υπογράφουν τόσο βουλευτές της κυβέρνησης, όσο και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Συγκεκριμένα, οι βουλευτές που προτείνουν τη νέα ρύθμιση είναι: Αθανάσιος Μπούρας, Γεώργιος Βλάχος, Μαρτίνου Γεωργία από τη Νέα Δημοκρατία, Εύη Χριστοφιλοπούλου από το ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Οικονόμου από τη ΔΗΜΑΡ και Μαρίνος Ουζουνίδης από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

iefimerida.gr