17 Απριλίου 2013

Οι δυο στόχοι Σαμαρά για τη συνέχεια

Eπιτάχυνση των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων με παράλληλη πρόνοια για την ανακούφιση των ευαίσθητα κοινωνικών ομάδων είναι οι βασικοί στόχοι του Αντώνη Σαμαρά για το επόμενο διάστημα. Στο συνέδριο του Economist ο Πρωθπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος για την έξοδο από την κρίση επισημαίνοντας πως στόχος του είναι η ανακούφιση της κοινωνίας με συγκεκριμένα μέτρα. ” Τώρα αλλάζουμε την εσωτερική προσαρμογή με μέτρα ανακούφισης που βοηθούν την κοινωνία να αντέξει το σοκ της προσαρμογής, κρατάμε την κοινωνική συνοχή που ήταν και το μεγάλο ζητούμενο” δήλωσε χαρακτηριστικά φέρνοντας ως παράδειγμα τη μείωση της φορολογίας και τη δημιουργία ενός νέου και δίκαιου φορολογικού συστήματος.

Πέραν του φορολογικού νοικοκυρέματος ο Πρωθυπουργός υποσχθέθηκε και μια ουσιαστική μείωση των φορολογικών συντελεστών.”Θα ήταν λάθος να κρατήσουμε την υψηλή φορολογία, πρέπει οι συντελεστές να υποχωρήσουν και στην εστίαση αλλά και παντού” τόνισε επισημαίνοντας πως στη φορολογία εισοδήματος έχουν γίνει συγκεκριμέν βήματα και επαναλαμβάνοτας την θέση του για ενιαίο φόρο της τάξης του 15% στις επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά όταν διώχνεις 15 χιλιάδες ακατάλληλους από το δημόσιο και προσλαμβάνεις τον ίδιο αριθμό νέων ανθρώπων με αξιοκρατικά κριτήρια δεν είναι βαρβαρότηα. “Μειώνουμε σταδιακά το δημόσιο με τον κανόνα 1 πρόσληψη για κάθε 5 συντάξεις, βελτιώνουμε όμως και ποιοτικά το κράτος απομακρυνοντας κοπανατζήδες και προσωπικό από οργανισμούς που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν και προσλαμβάνουμε νέα παιδιά μεσω ΑΣΕΠ” τόνισε εξαπολύοντας επίθεση σε όσους αντιδρούν στις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις. Για τον Πρωθυπουργό η προσαρμογή προκαλεί αντιδράσεις και από εκείνους που δικαίως δεν αντέχουν την απότομη κατάρρευση του βιωτικού τους επιπέδου, αλλά και από εκείνους που είχαν βολευτεί σε ένα πελατειακό κράτος και ένα παρασιτικό σύστημα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ
ysterografa.gr