30 Απριλίου 2013

Ναι στο ευρω ειπαν οι Κυπριοι-Εγκρίθηκε το Μνημόνιο

[Γιατι για οσους δεν εχουν καταλαβει η κουβεντα στην Κυπρο δεν ηταν μνημονιο-αντιμνημονιο αλλα ευρω και μνημονιο ΄η λιρα και αντιμνημονιο οπως προτεινε το ΑΚΕΛ (για να γελασουμε μιας και μεχρι πριν 2 μηνες το ευρω ηταν καλο)... τα μονα κομματα στις προβληματικες χωρες που λενε ευρω και αντιμνημονιο ειναι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΕροψεκασμενοι αλλιως ολοι οι αλλοι δεν κοροιδευουν του πολιτες]

Εντός... ευρώ παραμένει η Κύπρος, καθώς η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων υπερψήφισε κατά πλειοψηφία τόσο τη δανειακή σύμβαση με την Τρόικα, όσο και τα μνημονιακά νομοσχέδια.


Συγκεκριμένα, όλες οι ψηφοφορίες «πέρασαν» με 29 ψήφους υπέρ και 27 κατά. Υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές του ΔΗΣΥ, του ΔΗΚΟ και ο πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης, ενώ εναντίον ψήφισαν οι βουλευτές του ΑΚΕΛ και της ΕΔΕΚ, ο βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης, ο Νίκος Κουτσού (ΕΥΡΩΚΟ) και ο ανεξάρτητος Ζαχαρίας Κουλίας.

Έπειτα από την απόφαση αυτή, «λύνονται» τα χέρια της κυβέρνησης, καθώς δρομολογούνται πλέον οι διαδικασίες για την εκταμίευση της πρώτης δόσης της οικονομικής βοήθειας, που θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη υποχρεώσεων του κράτους.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ κ. Νεοφύτου χαρακτήρισε την απόφαση ως την πιο κρίσιμη απόφαση από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, επισημαίνοντας ότι η ψήφιση του μνημονίου σηματοδοτεί την αρχή ενός νέου Γολγοθά αλλά και ότι αποτελεί μονόδρομο για να αποτραπεί η άτακτη χρεοκοπία της Κύπρου.

iefimerida.gr