03 Απριλίου 2013

Οι τρομοκράτες Μαζιώτης – Ρούπα δεν πάνε φυλακή, αλλά διακοπές…

Η δίκη -παρωδία των τρομοκρατών του «Επαναστατικού Αγώνα» τέλειωσε με την καταδίκη πέντε εκ των πρωταγωνιστών -εκ των οποίων οι δυο βρίσκονται «σ’ άλλη γη σ’ άλλα μέρη», επειδή έχουν αποφυλακιστεί λόγω παρέλευσης του 18μήνου.

Το δικαστήριο καταδίκασε σε 50 χρόνια φυλάκιση (πρακτικά, σε 25) τον Νίκο Μαζιώτη, τη σύζυγό του Πώλα Ρούπα και τον Κώστα Γουρνά -δεν επιβλήθηκαν ισόβια σε κανέναν, διότι δεν είχε υπάρξει νεκρός από τη δράση τους.

Από αυτούς, ο Μαζιώτης και η Ρούπα θα εκτίσουν την ποινή τους…εκεί όπου κάνουν τις διακοπές τους.Μετά την αποφυλάκισή τους έχουν εξαφανιστεί και ουδείς γνωρίζει πού βρίσκονται.

Συνεπώς στη φυλακή θα βρεθεί ο Γουρνάς, καθώς και οι Χριστόφορος Κορτέσης (καταδικάστηκε σε επτά χρόνια) και ο Ευάγγελος Σταθόπουλος (επτάμισυ χρόνια).

Απηλλάγησαν η σύζυγος του Γουρνά, Μαρία Μπεραχά, ο Χρήστος Κάτσενος και ο Σαρ. Νικητόπουλος. Για τους δυο τελευταίους ο εισαγγελέας είχε ζητήσει να κηρυχθούν ένοχοι.

Άραγε, οι δικαστές αισθάνονται περήφανοι για το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να ολοκληρωθεί η δίκη τρομοκρατών μέσα σε ενάμισυ χρόνο, με αποτέλεσμα να εξαφανιστούν οι πρωταίτιοι;

aixmi.gr