04 Απριλίου 2013

Το πατριωτικό τριήμερο του στρατηγού Πάνου, επαναλαμβάνεται

[Λίγο παλιό αλλά το βάζω για τον φίλο "Έξαλλος Θράξ" που το έγραψε και μου το 'στειλε]

Στην Κύπρο πετάει την Κυριακή 31 Μαρτίου, για τριήμερο ο Πάνος Καμμένος για να τιμήσει όπως λέει την επέτειο από την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ την 1η Απριλίου του 1955.

‘Ηταν πολλές οι φωνές διαμαρτυρίας και τα σχόλια που ακούσθηκαν όταν εξαφανίσθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο της Κυπριακής κρίσης και της Εθνικής επετείου. Πού ήταν όμως ;


Στην Ικαρία σε διακοπές το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, ο αντιμνημονιακός αρχιστράτηγος Πάνος Καμμένος συντόνιζε από κει τον υπέρ πάντων αγώνα, από το twitter.

Σιγά μην καθόταν στην Αθήνα να παρακολουθήσει τις εξελίξεις ή να επικοινωνεί με τους Κύπριους πολιτικούς. ‘Αφησε γι αυτά τον υπασπιστή του Νότη Μαριά και επίσημο σύνδεσμο του με τον Αλέξη Τσίπρα, δίνοντας μαθήματα υπευθυνότητας και πατριωτισμού.

Απαξίωσε τόσο πολύ ακόμα και τον εορτασμό της εθνικής επετείου, που ούτε εμφανίσθηκε κάπου έστω για μια δήλωση. ‘Ηταν πολλά τα ούζα και τα θαλασσινά. Κι έπρεπε να ξεκουραστεί και το παλληκάρι.

Τόσες μάχες κι αγώνες κατά της Τρόϊκας έδωσε από το facebook παραμυθιάζοντς τους οπαδούς του περιμένοντας την δόση της κρατικής χρηματοδότησης. Μάτωσαν τα χέρια του από τον αγώνα.

‘Εστειλε όμως 8-10 οπαδούς του που διόρισε σε μια κομματική Επιτροπή Ακραίων Δράσεων που έφτιαξε, να φωνάζουν ακατανόητα συνθήματα και να μουτζώνουν μετά την παρέλαση μπροστά στο Μνημείο Πεσόντων στον ‘Αγνωστο Στρατιώτη.

Ούτε την μέρα δεν σεβάστηκαν οι επαγγελματίες αντιμνημονιακοί «πατριώτες» κι ο Καμμένος που βρίσκεται σε μόνιμες διακοπές, πολιτικοεγκεφαλικές και χαλαρωτικές.

Κατάντησαν χειρότεροι κι από το ΣΥΡΙΖΑ που έγιναν ουρά του, οι Συριζο-γεννίτσαροι, ενώ ο αρχιστράτηγος Πάνος απολαμβάνει τα ούζα και τις γυαλιστερές πριν και μετά τη μεσημεριανή σιέστα, κι ονειρεύεται το υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας στην κυβέρνηση Τσίπρα που στηρίζει, χωρίς κανένας να του το ζητήσει .