22 Απριλίου 2013

Γλίτωσε την πρώτη ενέδρα... σκοτώθηκε στη δεύτερη ο Τσίρκας

Παράταση ζωής για λίγες ώρες φαίνεται πως είχε πάρει ο 38χρονος Παναγιώτης Τσίρκας!

Το βράδυ της Παρασκευής είχε ενημερωθεί ότι κάποιος τον αναζητούσε επίμονα στην περιοχή της Εγλυκάδας, αλλά έσπευσε να φύγει για να μην τον συναντήσει. Ίσως, λένε οι αστυνομικοί, να ήταν ο ίδιος που εκτέλεσε την εν ψυχρώ δολοφονία του το μεσημέρι του Σαββάτου μέσα στο BMW του στα Ζαρουχλέικα της Πάτρας.

Οι αστυνομικοί δεν έχουν αμφιβολία ότι η δολοφονία του Τσίρκα και ο τραυματισμός των δυο συνεπιβατών του συνδέεται άμεσα με τη διπλή εκτέλεση που είχε γίνει τα ξημερώματα της Τετάρτης έξω από γνωστό κλαμπ της Πάτρας με θύματα τον 35χρονο ιδιοκτήτη Ίντερνετ καφέ και παίκτη της ομάδας χάντμπολ Ακαδημία των Σπορ Βασίλη Σινούρη και τον 32χρονο Κώστα Φράγκο. Το πρόσωπο- «κλειδί» που φαίνεται να συνδέει τις δυο υποθέσεις είναι ένας σεσημασμένος κακοποιός που είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα, ο οποίος αναζητείται αλλά δεν έχει βρεθεί ακόμη.

Σημαντικός μάρτυρας θεωρείται και ο Δημήτρης Βαρβαρέσος που επέβαινε στο αυτοκίνητο του Παναγιώτη Τσίρκα, τραυματίστηκε ελαφρά όταν εκείνος έχασε τον έλεγχο και συγκρούστηκε με άλλο Ι.Χ. και κατάφερε να ξεφύγει τρέχοντας από τους δολοφόνους, που τον καταδίωξαν πυροβολώντας! Είναι ο μόνος που μπορεί να αναγνωρίσει τους δράστες, καθώς ο δεύτερος τραυματίας Νικόλαος Ντάντης δεν είναι σε θέση να καταθέσει. Γι’ αυτό, φιλοξενείται στο μέγαρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας υπό στενή αστυνομική προστασία.

Στο πλαίσιο των ερευνών για τη δολοφονία του Τσίρκα, αργά το βράδυ της Κυριακής άνδρες της Ασφάλειας έκαναν αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι του αδελφού του επίσης δολοφονημένου Κώστα Φράγκου Αλέξη στην Αρόη της Πάτρας. Όμως, δεν τον βρήκαν και τον αναζητούν παντού. Προσήγαν, ωστόσο, τον πατέρα του ενώ η μητέρα του, που λιποθύμησε από την ένταση και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, οδηγήθηκε αργότερα στα γραφεία της Ασφάλειας. Μαζί τους προσήχθη και μια αγνώστων στοιχείων κοπέλα, ενώ κατασχέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο που εστάλη για βαλλιστική εξέταση. Και οι τρεις έδωσαν κατάθεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ο Τσίρκας δολοφονήθηκε από δυο εκτελεστές που έδρασαν με επαγγελματικό τρόπο, πυροβολώντας τον ταυτόχρονα από διαφορετικά σημεία.

Ο 38χρονος βρέθηκε ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά και ήταν αδύνατο να ξεφύγει! Τα όπλα ήταν διαφορετικού διαμετρήματος και οι αστυνομικοί περιμένουν τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης στους επτά κάλυκες και στις τρεις βολίδες που βρέθηκαν στον τόπο της δολοφονίας για να εξακριβώσουν αν έχουν χρησιμοποιηθεί και σε άλλη εγκληματική ενέργεια.

protothema.gr