05 Απριλίου 2013

Οι πιο κακοί και αστείοι κινηματογραφικοί θάνατοι στην Ιστορία [βίντεο]

Με την ιδέα του θανάτου δεν μπορεί να συμβιβαστεί σχεδόν κανένας άνθρωπος, ενώ, σε πάρα πολλές περιπτώσεις η έβδομη τέχνη δεν βοηθάει ιδιαίτερα πλασάροντας σκηνές «απείρου κάλλους» σε εκατομμύρια τηλεθεατές.
Ωστόσο εκτός από τον τρόμο ίσως και αηδία που μπορεί να προκαλέσει μια σκηνή θανάτου είτε σε κάποια blockbuster ταινία είτε σε κάποια πιο «κουλτουριάρικη» υπάρχουν και εκείνες που κάνουν τους θεατές να σκάσουν στα γέλια από την υπερβολή είτε σε γκριμάτσες και φιγούρες είτε στον τρόπο θανάτου είτε στα ατελείωτα ποτάμια αίματος που κυλάνε.

Μερικές από αυτές τις σκηνές, βέβαια, κοσμούν ταινίες τις οποίες δεν έχει δει σχεδόν κανείς, ούτε πρόκειται, ούτε και υπάρχει λόγος, καθώς το πιο απολαυστικό τους κομμάτι είναι μόνο μία σκηνή γεμάτη αίμα και αγριάδα που τους χαρίζει και μια ξεχωριστή θέση στο κινηματογραφικό πάνθεον.

Ακόμη και σκηνοθέτες μεγάλου βεληνεκούς, όπως ο Κουέντιν Ταραντίνο (που έχει χίλιους τρόπους να αιματοκυλήσει μια από τις ταινίες του και είναι δεδηλωμένος θαυμαστής των ταινιών χειρίστης ποιότητας) δεν θα μπορούσαν να «εφεύρουν» τέτοιους θανάτους.

Η αλήθεια είναι ότι ανάλογης ποιότητας σκηνές υπάρχουν χιλιάδες εμείς απλά διαλέξαμε μερικές που μπορεί να ξεκινούν ως ενοχλητικές, αλλά καταλήγουν σε ξεκαρδιστικά σκηνικά.

Κουίζ: Σε μια από τις παρακάτω ταινίες κάνει μια από τις πρώτες σκληρές του εμφανίσεις ένας πάλαι ποτέ σούπερ σταρ του σινεμά.








iefimerida.gr