28 Απριλίου 2013

Φώτη, Βαγγέλη, η φάτσα του Αλέξη σαφώς είναι πιο σέξι!

Τάσος Καραμήτσος

Τώρα που ξεκινάει η Μεγάλη Εβδομάδα και τα Πάθη του Χριστού, καλό θα ήταν οι δύο κυβερνητικοί εταίροι Βενιζέλος και Κουβέλης -αλλά κυρίως ο δεύτερος- μαζί με τη νηστεία να περιέλθουν και σε κάποια περισυλλογή. Να σκεφτούν δηλαδή ψύχραιμα ότι οι θέσεις που υποστηρίζουν τις τελευταίες ημέρες είναι απλά και ξεκάθαρα ΣΥΡΙΖΑ.

Και φυσικά ο Αλέξης από θέσεως και στυλ μπορεί να λαϊκίζει πολύ πιο πειστικά από αυτούς. Είναι πιο νέος, πιο φρέσκος, πιο ξεκάθαρος, πιο αδίστακτος. Απλά δεν παίζεται στο... κόντρα παραμύθι, που λέει και ο λαός.

Πώς να συγκριθούν μαζί του ο φθαρμένος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και ο ultra συντηρητικός Φώτης;

Πρώτα απ’ όλα να ξεκινήσουμε με τα εύκολα και αυτονόητα. Ας μας πουν οι δύο πολιτικοί αρχηγοί ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ., αλλά και όποιος άλλος, πού στον κόσμο δεν λειτουργούν, έστω υπό κάποιους όρους και συνθήκες, όλα ή κάποια καταστήματα τις Κυριακές. Στην Ευρώπη, στην Αμερική, στην Ασία, στην Αυστραλία, πού άραγε στον κόσμο υπερισχύει η λογική που σέρνουν εδώ και 25 χρόνια κάτι ανύπαρκτοι σύλλογοι εμπόρων σε συνδυασμό με μερικούς γραφικούς αριστερούς συνδικαλιστές; Δεν αντιλαμβάνονται ότι τα μεν μεγάλα μαγαζιά όταν θα δουλεύουν τις Κυριακές θα δίνουν δουλειά -έστω μερική απασχόληση- και μεροκάματα σε περισσότερους εργαζομένους; Τα δε μικρά μαγαζιά (γι’ αυτά κόπτονται, υποτίθεται) επίσης μπορούν να ανοίγουν χωρίς περιττά έξοδα, αρκεί να πάνε οι ιδιοκτήτες και οι οικογένειές τους να δουλέψουν λίγο παραπάνω. Δεν θα πάθουν και κάτι να σηκωθούν νωρίς το πρωί της Κυριακής οι άνθρωποι, εκτός... αν πάνε στην εκκλησία, που λέει και ο Καμμένος. Πραγματικά, πάντως, το θέμα με τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές φανερώνει πόσο άρρωστο κατέληξε να είναι το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα.

Ας μας πουν ακόμα πού στον κόσμο ο εργοδότης που έχει συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου (με ημερομηνία λήξης δηλαδή) δεν μπορεί να απολύσει. Ή έστω πώς και πού στον κόσμο έχουν διοριστεί άνευ διαγωνισμού -και συνήθως προεκλογικά- δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, πληρώνονται χωρίς να πατάνε το πόδι τους επί χρόνια και εντέλει δεν μπορούν να απολυθούν;

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ