22 Απριλίου 2013

Προφυλακιστέα τα ζωα-πιστολέρο της Νέας Μανωλάδας - Εφτυναν τις κάμερες οι καφροι

Το δρόμο για τη φυλακή πήραν οι τρεις επιστάτες και ο φραουλοπαραγωγός που κατηγορούνται για την επίθεση κατά αλλοδαπών εργατών στη Νέα Μανωλάδα, αφού μετά την απολογία τους στον ανακριτή κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Η απολογία των τριών επιστατών κράτησε επτά περίπου ώρες ενώ γύρω στις τρεις ώρες κράτησε η απολογία του 57χρονου ιδιοκτήτη της φυτείας, Νίκου Βαγγελάτου.

Εισαγγελέας - ανακριτής συμφώνησαν στην προφυλάκισή τους

Η εισαγγελέας Αμαλιάδος έχει ασκήσει εναντίον των τριών συλληφθέντων ποινικές διώξεις, για εμπορία ανθρώπων κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα, για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή, για ηθική αυτουργία στην απόπειρα, για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή και κατά συναυτουργία.

Εφτυναν τις κάμερες οι κατηγορούμενοι μετά την απόφαση για την προφυλάκισή τους

Aμέσως μόλις ανακοινώθηκε ότι και οι τέσσερις κατηγορούμενοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι ξέσπασαν επεισόδια με συγγενείς τους να επιτίθενται και συγκεκριμένα τη μάνα του κατηγορουμένου να ξεσπά εναντίον του παραγωγού: «Μου έφαγες τα παιδιά» φέρεται να του είπε εξοργισμένη.

Προκλητικοί εμφανίστηκαν όμως και οι κατηγορούμενοι με τους δημοσιογράφους που κάλυπταν το ρεπορτάζ, αφού βγαίνοντας από το γραφείο του ανακριτή έφτυναν προς τις κάμερες και απευθυνόμενοι προς τους δημοσιογράφους φώναζαν: «Εσείς μας βάζετε στη φυλακή».

Σε καθεστώς προστασίας οι 35 εργάτες-θύματα... αν και οι αριστεροι λενε οτι ο Δενδιας θα τους διωξει μολις καταλαγιασει ο θορυβος οπως εκανε με αυτους της Υπατιας

Εν τω μεταξύ με εντολή του εισαγγελέα Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, τέθηκαν σε καθεστώς προστασίας τα 35 θύματα της Μανωλάδας, ενώ με εγκύκλιό του δίνει οδηγίες προς τους Εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών για εντατικοποίηση ελέγχων προστασίας της εργασίας ημεδαπών και αλλοδαπών εργαζομένων, καθώς και της παραβίασης ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

iefimerida.gr