20 Απριλίου 2013

E. Αναστασιάδη: O σύζυγος μου έχασε πάνω από 15 εκατ. από το "κούρεμα"

Απαντήσεις όσον αφορά τα εκατομμύρια που έβγαλε η εταιρεία του συζύγου της στο εξωτερικό, δίνει η κόρη του Αναστασιάδη, Έλσα Αναστασιάδη – Λούτσιου, στο ¨Πρώτο Θέμα». Η κόρη του Προέδρου μεταξύ άλλων αναφέρει ότι ο σύζυγος της έχασε πάνω από 15 εκ. από το «κούρεμα.
Η Έλσα Αναστασιάδη – Λούτσιου, στην συνέντευξη που παραχώρησε, ανέφερε ότι πότε δεν μεταφέρθηκαν 21 εκατ. Ευρώ εκτός Κύπρου, αλλά μεταφέρθηκε το ποσό των 10,5 εκατ. Σε τράπεζα του εξωτερικού για επιχειρηματικές πράξεις, μια εκ των οποίων αφορούσε απόκτηση ακινήτου του Ελληνικού Δημοσίου στην Λευκωσία, κάτι που δεν έγινε και τα λεφτά αυτά δόθηκαν στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, από την οικογένεια του συζύγου της, για ενίσχυση των κοινωνικών παντοπωλείων.

Αναφορά έκανε και στις αποφάσεις του Eurogroup, που στάθηκαν η αιτία η εταιρεία και η οικογένεια του συζύγου της να χάσουν περισσότερα από 15 εκατ., λέγοντας πως, “αν όντως υπήρχε ενημέρωση εκ των έσω, γιατί δεν απέστειλαν στο εξωτερικό όλες τις καταθέσεις τους και υπέστησαν τις ζημιές»;



Όσον αφορά την περιβόητη λίστα με τα 6000 άτομα και εταιρείες που φέρονται να έβγαλαν χρήματα εκτός Κύπρου, στην οποία βρίσκεται και το δικό της, η κόρη του Προέδρου ανέφερε ότι το όνομα της δεν περιλαμβάνεται στην λίστα, απλά προστέθηκε πριν αυτή δοθεί σε τηλεοπτικό κανάλι και έκανε λόγω για παράδειγμα πολιτικής εκμετάλλευσης και μάλιστα καλά ενορχηστρωμένο.

Μεταξύ άλλων, η κόρη του Προέδρου απολογείται για τον έως τώρα ακριβό τρόπο ζωής της και τόνισε ότι αυτές ήταν συνήθειες μιας άλλης εποχής, πριν από την κρίση.

Πηγή: protothema.gr