17 Απριλίου 2013

Εχουν σκυλιασει: Indymedia στο δίκτυο των καθηγητών του ΕΜΠ θελουν να στησουν οι απλυτοι

«Κατάληψη» στο δίκτυο των καθηγητών του ΕΜΠ φαίνεται ότι θέλουν να κάνουν τα μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου, με στόχο να εκπέμπουν από το ραδιοφωνικό σταθμό και να χειρίζονται την ιστοσελίδα τους (Indymedia), των οποίων η λειτουργία, μέσα από το δίκτυο του ιδρύματος, διεκόπη την περασμένη Παρασκευή.

Η διακοπή λειτουργίας του σταθμού αποφασίσθηκε με εισαγγελική παρέμβαση, ενώ της ιστοσελίδας στηρίχθηκε σε απόφαση της Συγκλήτου, η οποία ζήτησε την απογραφή όλων των διαχειριστών ιστοσελίδων μέσω του δικτύου του ΕΜΠ και απόδοση της σχετικής ευθύνης.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», χθες στις 12.30 το μεσημέρι μπήκαν στο γραφείο του κοσμήτορα της Σχολής Χημικών Μηχανικών Ανδρέα Μπουντουβή περί τα 10 άτομα από το Ιndymedia (όπως οι ίδιοι δήλωσαν) και του ανακοίνωσαν την απόφασή τους να εκπέμψουν ιντερνετικό ραδιόφωνο από το γραφείο του, δηλαδή χρησιμοποιώντας τη δική του δυνατότητα πρόσβασης στο δίκτυο του ΕΜΠ. Δύο ώρες αργότερα αποχώρησαν. Επίσης χθες ομάδα εισέβαλε στη Γραμματεία της Σχολής Μεταλλείων-Μεταλλουργών και υποχρέωσε τους υπεύθυνους του ιστότοπου της σχολής να αναρτήσουν ανακοίνωση του Indymedia.

Η κατάσταση στο ΕΜΠ έχει ηρεμήσει μετά την κατάληψη από την Παρασκευή έως τη Δευτέρα στο Κτίριο Διοίκησης και στο Κέντρο Δικτύου λόγω της διακοπής του Ιndymedia. Σήμερα, όμως, θα γίνουν οι φοιτητικές εκλογές και δεν αποκλείεται να υπάρξει απόπειρα εκπομπής του Ιndymedia από το ΕΜΠ.

Πηγή: http://www.skai.gr