19 Απριλίου 2013

Σοκ και Δέος στις ΗΠΑ:Nεκρός ο ύποπτος για την έκρηξη στη Βοστώνη, ελεύθερος και πάνοπλος ο άλλος -Εντολή να μείνουν σπίτια τους οι κάτοικοι

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Βοστώνη και δη στην Watertown, όπου αστυνομία και Εθνοφρουρά περιπολούν, εκρήξεις ακούγονται, παγιδευμένα δέματα εντοπίζονται,απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των δημόσιων συγκοινωνιών ενώ την ίδια ώρα μεταδίδεται πως ο συλληφθής ύποπτος για το μακελειό στο Μαραθώνιο, είναι τελικά νεκρός.
Ο δεύτερος ύποπτος (αυτός με το λευκό καπέλο στις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το FBI) κυκλοφορεί ελεύθερος και πάνοπλος στους δρόμους. Αξιωματούχος της Βοστώνης δήλωσε πως αυτοί οι άνθρωποι έφτασαν στην πόλη αποφασισμένοι να σπείρουν τον θάνατο.



Oμως σήμερα δόθηκε στη δημοσιότητα και νέα του φωτογραφία, από χθες το βράδυ που βρέθηκε σε σούπερ μάρκετ στη Βοστώνη για αγορές.



Η αστυνομία ενημέρωσε τους πολίτες ότι είναι άκρως επικίνδυνος και έδωσε εντολή να μείνουν όλοι κλεισμένοι στα σπίτια τους και να μην ανοίξουν την πόρτα σε κανέναν, παρά μόνο σε αστυνομικούς. Το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας παραμένει εκτός λειτουργίας, ενώ εντοπίστηκε ύποπτο δέμα και εκκενώθηκε η περιοχή προκειμένου να γίνει ελεγχόμενη έκρηξη. Ο άλλος ύποπτος που είναι νεκρός, μεταφέρθηκε με καρδιακή παύση στο Βeth Israel και έφερε τραύματα τόσο από πυροβολισμούς όσο και από εκρηκτικό μηχανισμό.

Watertown: Ο πανικός δεν έχει τέλος

Ο πρόεδρος Ομπάμα ενημερωνόταν καθόλη τη διάρκεια της νύχτας για τις εξελίξεις ενώ δήλωσε «έχουν κυριολεκτικά λυγίσει τα πόδια μας από αυτά που ακούμε όμως θα τα καταφέρουμε. Θα σηκωθούμε και θα συνεχίσουμε τον αγώνα». Στην περιοχή Watertown που έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης μετά τους πυροβολισμούς στο ΜΙΤ που στέρησαν τη ζωή ενός αστυνομικού και την καταδίωξη που ξεκίνησε, έντρομοι οι κάτοικοι είναι κλειδωμένοι στα σπίτια τους, ενώ έξω δεν έχει αρχίσει ακόμη να φαίνεται το πρώτο φως της ημέρας. Το μόνο βέβαιο είναι ότι συνελήφθη ένας εκ των δύο υπόπτων για το μακελειό στο Μαραθώνιο, μετά από καταδίωξη και ανταλλαγή πυρών με τους αστυνομικούς. Παραμένει αδιευκρίνιστο υπό ποιες συνθήκες πέθανε.

Ταυτόχρονα, η αστυνομία επιβεβαιώνει τις πληροφορίες πως η έκρηξη στον Μαραθώνιο και οι πυροβολισμοί στο ΜΙΤ συνδέονται μεταξύ τους, ενώ όπως γράφει και ο Μιχάλης Ιγνατίου υπάρχουν πλέον ενδείξεις ότι ίσως οι ΗΠΑ να είναι αντιμέτωπες με εξωτερική τρομοκρατία. Τα ονόματα των υπόπτων που δόθηκαν στη δημοσιότητα μαζί με μια σειρά φωτογραφιών τους είναι Mike Mulugeta και Sunil Tripath.

Πάντως η σύγχυση είναι μεγάλη ακόμη και για τα κορυφαία αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, αφού άλλα μεταδίδουν ότι ο νεκρός ύποπτος συνδέεται με τον Μαραθώνιο και άλλα ότι συνδέεται με τους πυροβολισμούς στο MIT. Πάντως αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες τότε θα μιλάμε για τα ίδια πρόσωπα πίσω και από τις δυο επιθέσεις.

Μέχρι νεωτέρας οι κάτοικοι προτρέπονται να μένουν στα σπίτια τους, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των δημόσιων μέσων μεταφοράς, το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας είναι εκτός λειτουργίας. Επίσης ζητήθηκε από τους κατοίκους του Watertown και των γύρω περιοχών να μην πάνε σήμερα στην εργασία τους.

iefimerida.gr