22 Απριλίου 2013

NY Times: Οποιο και αν είναι το αποτέλεσμα της δίκης, το πρωην αφεντικο της Ρενας Δουρου δεν θα γλιτώσει τη φυλακή

Με εκτενές άρθρο η εφημερίδα New York Times αναφέρεται στη δίκη του Ακη Τσοχατζόπουλου, που ως γνωστο ειχε προσλαβει τη Ρενα Δουρου σαν συμβουλο του στο Υπουργειο Εθ. Αμυνας, η οποια ξεκίνησε σήμερα και τη χαρακτηρίζει «τη δίκη του πιο υψηλά ιστάμενου πολιτικού την τελευταία εικοσαετία στην Ελλάδα».

Ο συντάκτης αναφέρεται πως ο πρώην Υπουργός κατηγορείται για ξέπλυμα χρήματος από εξοπλιστικά προγράμματα και χαρακτηρίζεται ως ένα από τα άλλοτε «βαριά χαρτιά» του σοσιαλιστικού κόμματος.

Συνεχίζει λέγοντας πως ο ίδιος, η σύζυγος, η κόρη του και άλλα 16 άτομα φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Σύμφωνα με τους Times, τα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης έχουν επικρίνει σφοδρά τον πολυτελή τρόπο διαβίωσης του ίδιου και της συζύγου του, την ώρα μάλιστα που οι Ελληνες πολίτες υποφέρουν τα τελευταία τρία χρόνια από τα σκληρά μέτρα λιτότητας.

Το άρθρο καταλήγει λέγοντας πως σε μία χώρα όπου οι αξιωματούχοι σπάνια τιμωρούνται, οι κατηγορίες που βαρύνουν τον πρώην Υπουργό είναι ασυνήθιστα «βαριές». Μάλιστα ο αρθρογράφος «προβλέπει» πως άσχετα με το αποτέλεσμα της δίκης σχετικά με το ξέπλυμα χρήματος, ο Ακης Τσοχατζόπουλος δεν θα γλιτώσει την ποινή της φυλάκισης αφού ήδη τον προηγούμενο μήνα καταδικάστηκε σε 8 χρόνια φυλάκισης για το «νεο-κλασσικό οίκημα κοντά στην Ακρόπολη».

iefimerida.gr