21 Απριλίου 2013

O Ο Κώστας Βαξεβάνης γράφει για το «σθένος» με το οποίο αντιστάθηκε το παιδί απ' την Τσετσενία

Θέλει η πουτ@να να κρυφτεί και προσπαθεί να κρατήσει τα προσχήματα. Έτσι δεν κατηγορεί το FBI ότι έβαλε μόνο του τις βόμβες και τα φόρτωσε στα "παιδιά" απ' την Τσετσενία, προκειμένου να ασκήσει μεγαλύτερο έλεγχο στην "τρομοκρατημένη" αμερικάνικη κοινωνία. Παρόλα αυτά του δεν μπορεί να κρύψει τη συμπάθεια και το θαυμασμό του για τη...
"σθεναρή αντίσταση" που προέβαλε ο "νεαρός από την Τσετσενία"... έτσι για να μην ξεχνιέται. Διαβάστε την προσπάθεια υποβάθμισης της τρομοκρατικής πράξης (πουθενά δεν αναφέρεται σε τρομοκρατία) και ωραιοποίησης του τρομοκράτη:

"Οι τσετσένοι εξοντώθηκαν, τα ερωτήματα παραμένουν

Ενδεικτικές της κοινωνίας τρόμου μέσα στην οποία ζουν ήταν οι αντιδράσεις των κατοίκων της Βοστόνης και των γύρω περιοχών στο άκουσμα της είδησης πως εξουδετερώθηκε κι ο δεύτερος ύποπτος για τη βομβιστική επίθεση στον τερματισμό του μαραθωνίου. Ζητωκραυγάζαν «ΗΠΑ», «Βοστόνη» και «Αστυνομία» ύστερα από τον εγκλεισμό τους στα σπίτια τους και βγήκαν στους δρόμους για να γιορτάσουν την απαλλαγή (;) τους από την τρομοκρατία.

Στο μεταξύ, ο 19χρονος τσετσένος Τζοχάρ Τσαρνάεφ βρέθηκε ταμπουρωμένος στην πρύμνη ενός σκάφους το οποίο ήταν σταθμευμένο στην αυλή ενός σπιτιού στο προάστιο Γουότερταουν της Βοστόνης. Ήταν ήδη σοβαρά τραυματισμένος κι εξασθενημένος από τους πυροβολισμούς που είχε δεχθεί κατά τη διάρκεια της καταδίωξης στην οποία σκοτώθηκε ο αδερφός του Τάμερλαν. Παρόλα αυτά πρόβαλε σθεναρή αντίσταση αφού παραδόθηκε μόνο ύστερα από νέα πυρά των αστυνομικών. Ο νεαρός φέρει σοβαρά τραύματα στο λαιμό και το ένα του πόδι και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Μασαχουσέτης σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο μεγαλύτερος αδελφός του Τζοχάρ, ο 26χρονος Τάμερλαν Τσαρνάεφ, σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά τη νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή. Φέρεται να συνδεόταν με ισλαμιστικές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων και μία ομάδα που έφερε την ονομασία «Τρομοκράτες», ενώ είχε ανακριθεί από το FBI το 2011. Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα έκανε λόγο για αναπάντητα ερωτήματα, όπως γιατί οι δύο νεαροί, οι οποίοι μεγάλωσαν και σπούδασαν στις ΗΠΑ τα τελευταία δέκα χρόνια, κατάφυγαν σε αυτού του είδους τις βίαιες πράξεις, καθώς και το πώς σχεδίασαν κι έφεραν εις πέρας αυτές τις επιθέσεις κι αν είχαν βοήθεια."