19 Απριλίου 2013

Πέθανε από τα τραύματά του ο ένας από τους υπόπτους του μακελειού στον Μαραθώνιο της Βοστώνης; (video)

Ο νεκρος εικαζεται οτι ειναι ο τυπος με το μαυρο καπελο στην παρακατω φωτο

Δεν έχουν τέλος οι ειδήσεις γεμάτες αίμα από την άλλη όχθη του Ατλαντικού, καθώς τις πρώτες πρωινές ώρες εξέπνευσε αστυνομικός ο οποίος είχε πυροβοληθεί νωρίτερα μέσα στους χώρους του διάσημου Πανεπιστημίου ΜΙΤ της Μασαχουσέτης.

Ο αστυνομικός ο οποίος ανήκε στην ασφάλεια του Πανεπιστημίου, πήγε να ερευνήσει ένα συμβάν που καταγράφηκε, για να πέσει θύμα πολλαπλών πυροβολισμών.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ την ίδια ώρα οι φοιτητές του Πανεπιστημίου είχαν ειδοποιηθεί να παραμείνουν στις αίθουσες του κτιρίου, και να μην κάνουν βόλτες στους διαδρόμους ή τους εξωτερικούς χώρους.

Αμέσως ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό, και δυο ύποπτοι που εντοπίστηκαν συνελήφθησαν, αφού πρώτα είχαν “επιτάξει” ένα αυτοκίνητο και κρατούσαν όμηρο το οδηγό του, στην περιοχή Watertown. Προηγήθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς και εκρήξεις, ενώ οι αρχές της Βοστώνης έδωσαν εντολή να “κατέβει” το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, φοβούμενοι ότι κάποιος θα μπορούσε να πυροδοτήσει εκρηκτικό μηχανισμό.

Μετά τη σύλληψη των δυο υπόπτων, οι αστυνομικοί τους έγδυσαν, φοβούμενοι ότι μπορεί να κουβαλούν εκρηκτικά. Νεώτερες ωστόσο πληροφορίες ανέφεραν ότι ο συλληφθείς είναι ένας, και ότι ο συνεργός καταδιώκεται.

Στην περιοχή επιχειρούν το FBI και η Εθνική Φρουρά, ενώ υπάρχει και ρομποτικό μηχάνημα της Αστυνομίας, για την εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών.

Όπως ανακοίνωσαν αργότερα οι αρχές, ο συλληφθείς εκτιμάται ότι είναι ο ένας από τους υπόπτους για το μακελειό στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, και αργότερα μεταδόθηκαν πληροφορίες ότι πέθανε από τα τραύματά του στο νοσοκομείο.

Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δεύτερου υπόπτου, ο οποίος σύμφωνα με το CNN συνελήφθη.

Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, τα ονόματα των δυο υπόπτων για το μακελειό στον Μαραθώνιο της Βοστώνης είναι Mike Mulugeta και Sunil Tripathi, με τον δεύτερο να είναι αγνοούμενος φοιτητής της περιοχής.

Ο ανταποκριτής στις ΗΠΑ Μιχάλης Ιγνατίου ενημερώνει συνεχώς μέσω twitter για όσα συμβαίνουν ενώ του μεταφέρουν το κλίμα και φίλοι του που βρίσκονται στη Βοστώνη. Γράφει χαρακτηριστικά «Εντολή για κλείσιμο του δικτύου κινητής τηλεφωνίας στη Βοστώνη έδωσε η αστυνομία...» αλλά και «πολύ σοβαρά τα πράγματα στη Βοστώνη. Γίνεται μεγάλη επιχείρηση σε όλη την πόλη». Φίλος του που βρίσκεται στην πόλη μεταφέρει το κλίμα με δραματικό τόνο μέσα σε 140 -μόλις- χαρακτήρες.
«Χαμός. Δεν μπορείς να φανταστείς τι ζούμε. Εκρήξεις, πυροβολισμοί, ελικόπτερα, σειρήνες...»



Εν τω μεταξύ πληροφορίες αναφέρουν ότι το νοσοκομείο Auburn της Βοστώνης μπήκε σε κατάσταση συναγερμού (Black Code) με πιθανή ένδειξη για τοποθέτηση βόμβας, ενώ υπάρχουν αναφορές πως επιχειρείται εκκένωση του νοσοκομείου. Eπίσης στο twitter κυκλοφορούν φωτογραφίες που δείχνουν πως εκτός από τους αστυνομικούς έχουν βγει και στρατιώτες στους δρόμους της Βοστώνης.



ysterografa.gr και iefimerida.gr